Rôzne

Náš okres, to nie je len Žilina! 15 rýchlych otázok vám ukáže, ako dobre poznáte dedinky v okolí

Okolie Žiliny je nahusto posiate väčšími i menšími obcami. Ich názvy má už každý obyvateľ okresu zrejme pod kožou, ale ako dobre ich naozaj poznáte? Viete, kde ležia, koľko majú obyvateľov, alebo čím sú známe?

Ilustračný obrázok k článku Náš okres, to nie je len Žilina! 15 rýchlych otázok vám ukáže, ako dobre poznáte dedinky v okolí
Zdroj: TASR

Okres Žilina. Cezpoľným sa pri tomto geografickom názve zrejme najskôr vybaví mesto Žilina. Ich okolie je ale poprepletané desiatkami menších i väčších dediniek. Ich názvy sa už tunajším dostali tak akosi pod kožu, čo ale o obciach nášho okresu skutočne viete? Otestujte sa s naším kvízom!

Ku každej otázke máte tri možnosti, správna je vždy len jedna. Avšak pozor, na odpoveď na každú otázku máte len 10 sekúnd. Ak nestihnete odpovedať do limitu, otázka bude hodnotená ako nezodpovedaná. Kvíz bude okamžite vyhodnotený a vy zistíte, na koľko otázok ste odpovedali správne.

Kvíz môžete kedykoľvek opakovať a vylepšovať si svoje skóre. Výsledok kvízu môžete jednoducho, jediným kliknutím, zdieľať na facebooku a pochváliť sa ním i vašim priateľom. Tak poďte do toho.

Hrajte tu: 15 rýchlych otázok vám ukáže, či dobre poznáte dedinky v okolí Žiliny

Otestujte sa aj v iných oblastiach. Overte si, ako dobre poznáte Námestie Andreja Hlinku, dominantu nášho mesta, históriu žilinského športu, známe osobnosti z nášho regiónu, či notoricky známe fakty o Žiline. Alebo si overte, či máte prehľad v letných prázdninových atrakciách nášho regiónu, v žilinskej MHD, či ako sa orientujete v našom meste v rýchlom FOTOKVÍZE.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM