Futbal

Napínavý duel Seničanov a Šošonov skončil 0:0

V šlágri 15. kola sa na Záhorí stretlo tretie mužstvo s druhým. Hral sa pomerne kvalitný futbal, aj keď sa hra odvíjala prevažne v strede poľa. Do zakončenia sa viac dostávali Žilinčania.

Ilustračný obrázok k článku Napínavý duel Seničanov a Šošonov skončil 0:0
Foto: Iveta Hrabovská

V 22. minúte po priamom kope Pirosku priťukol Pavlík hlavou loptu Brabcovi s jeho tvrdou strelou zo 16-tky si Dúbravka poradil. O minútu Záhoráci vyvinulu veľký závar v 16-tke Žiliny, ktorý zakončil halfvolejom Piroska strelou mimo bránku.

V 38. minúte vysunul Piroska striedajúceho Diviša (nahradil zraneného kapitána Kóňu), jeho strelu brankár iba vyrazil, no pred dobiehajúcim Kalabiškom stačila žilinská obrana loptu odkopnúť do bezpečia.

Žilinčania sa trafili do priestoru bránky prvýkrát až v 42. minúte. Špicom to skúšal kapitán Barčík, Švenger liptu vyrazil na rohový kop. Tesne pred odchodom do kabín to ešte skúšal domáci Diviš, mieril však nad a tak polčas skončil bez gólov. Po prestávke boli aktívnejší Žilinčania a strelecky boli najaktívnejší Gergel s Pichom. Ich strely však leteli mimo Švengerovej bránky, alebo si s loptou poradil senický gólman.

Domáci, ktorí v druhom polčase hrali aj proti silnému vetru, sa do vážnejšej gólovej šance nedostali. Zaujal iba strieľaný center Krajčíka, na ktorý v sklze nedosiahol Varadi. Stretnutie mohol rozhodnúť v 81. minúte striedajúci Mihálik. Po Ceesayom predĺžení hlavou sa dostal k zakočeniou na hranici pokutového územia, v koncovke však bol nedôrazný a Švenger loptu kryl. Podľa priebehu polčasov je bezgólová remíza zaslúžená a oba tímy natiahli svoje série neporazenosti.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM