Igor Petrík Správy

Najväčšia výzva v žilinskom lanovom parku: Prechod na spôsob filmových kaskadérov!

Po roku je opäť sprístupnený známy žilinský lanový park. Ten prešiel rozsiahlou obnovou, do ktorej sa zapojili aj jeho návštevníci. Pribudli lanové prekážky a v pláne sú i ďalšie novinky.

Ilustračný obrázok k článku Najväčšia výzva v žilinskom lanovom parku: Prechod na spôsob filmových kaskadérov!
Zdroj: Dnes24.sk

Lanový park Preles v žilinskom lesoparku Chrasť je od 1. mája po zimnej prestávke opäť otvorený. „Minulý rok sme väčšinu sezóny strávili stavaním nového lanového parku, ktorý sa nachádza v lesoparku Chrasť len 100 metrov od toho pôvodného. Tým pádom boli občania a návštevníci Žiliny ukrátení o možnosť zaliezť si v najvyššom lanovom parku na Slovensku,“ povedal Vladimír Randa z občianskeho združenia Preles.

„Nachádzajú sa v ňom tri okruhy rôznej obtiažnosti, od najľahšieho zameraného na rovnováhu a koordináciu pohybov po najťažší, ktorý je určený pre skutočných milovníkov adrenalínu. Väčšina z 26 prekážok je úplne nových, niektoré z nich vymýšľali aj samotní návštevníci parku,“ priblížil Randa.

Ako ďalej povedal, do obnovy parku sa zapojili i návštevníci, ktorí prichádzali so zaujímavými nápadmi na lanové prekážky. „Mnoho z nich sme naozaj zrealizovali, snáď najväčšou výzvou je niekoľkometrový prechod po lane na spôsob filmových kaskadérov. V blízkej budúcnosti sa pripravuje stavba obrovskej lanovky a ďalšie novinky,“ doplnil Randa.

Lanový park bude v máji a júni otvorený cez víkendy a štátne sviatky od 12.00 hod. do zotmenia. V letných mesiacoch bude otvorený každý deň, od septembra opäť cez víkendy a sviatky. Vstup na lanovú dráhu je pre deti od 6 rokov v sprievode dospelej osoby, od 15 rokov samostatne. Školy a iné kolektívy majú množstevné zľavy a lanový park môžu navštíviť aj v individuálnych otváracích hodinách.

Foto: OZ Preles

Otvorenie sezóny v novom Lanovom parku Preles
14
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM