Soňa Vanovčanová Rôzne Správy

Nájdete sa medzi nimi? Pozrite si krstné mená, ktoré nosí najviac Žilinčanov

V Žiline žijú desaťtisíce obyvateľov a každý z nich je nositeľom krstného mena. Tipnete si, ktoré mená používame v Žiline najčastejšie?

Ilustračný obrázok k článku Nájdete sa medzi nimi? Pozrite si krstné mená, ktoré nosí najviac Žilinčanov
Foto: Soňa Vanovčanová

Na spravodajskom portáli Žilina 24 sme vám už priniesli rebríček krstných mien, ktoré dávali žilinskí rodičia svojim prírastkom najčastejšie a posvietili sme si i na tie najnetradičnejšie rodičovské výbery.

Nedávno sme sa zase pozreli na najfrekventova­nejšie priezviská v Žiline. Jedno priezvisko má častokrát celé množstvo nositeľov, ktorí pritom vôbec nemusia byť príbuzní. Stačilo, že sa viacero rodín z rovnakej obce v minulosti presťahovalo na iné miesto a boli z nich prišelci s nálepkou svojho pôvodného bydliska. Pekným príkladom zo Žiliny je napríklad priezvisko Trnovec, ktoré prezrádza odkiaľ pochádzajú predkovia svojho nositeľa.

Kým priezvisko môže človek, spravidla žena, zmeniť i niekoľkoráz, krstné meno s nami obvykle kráča celý život. Aké meno vládne rebríčku najfrekventova­nejších v Žiline, sme zisťovali na portáli Egov.sk. U mužov je jednoznačným favoritom Peter. Tomu na päty šliape Jozef a tretie najčastejšie mužské meno medzi Žilinčanmi je Ján. Zahanbiť sa nenechali ani mená Michal, Martin, Miroslav, Milan, Tomáš, Vladimír či Pavol.

Medzi dámami je v našom meste najčastejšie sa vyskytujúcim menom Mária. Druhé miesto patrí Annám, tretie Katarínam. Veľa Žilinčaniek ale stretnete i s menom Zuzana, Jana, Eva, Martina, Monika, Lucia i Alena.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM