Soňa Vanovčanová Krimi

Nad týmto ostáva rozum stáť: Vandali sa podpísali na trati pri Žiline, riešia to už aj policajti!

Tomu sa hovorí skutočne hlúpy nápad. Na železničnej trati v žilinskom okrese nahlásil rušňovodič podivnú aktivitu vandalov. Prípad dostala do rúk polícia.

Ilustračný obrázok k článku Nad týmto ostáva rozum stáť: Vandali sa podpísali na trati pri Žiline, riešia to už aj policajti!
Zdroj: Dnes24.sk

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) evidovali vo štvrtok 5. októbra 2017 okolo 17.00 hod. na železničnej trati v úseku Varín – Vrútky naukladané pneumatiky. Vďaka duchaprítomnosti a rýchlej reakcii rušňovodiča sa našťastie podarilo zrážke zabrániť. Informácie pre Žilina 24 poskytla hovorkyňa ŽSR Ivana Popluhárová.

„Počas jazdy osobného vlaku spozoroval rušňovodič tohto vlaku naukladané pneumatiky v koľajisku, personál vlaku následne odstránil z koľajiska 10 kusov pneumatík,“ konkretizuje Popluhárová.

„Túto skutočnosť ohlásil výpravca železničnej stanice (ŽST) Vrútky krátko pred 17. hodinou dispečerovi v Žiline. Na miesto udalosti bola privolaná hliadka polície, tá však páchateľa zatiaľ nenašla. Príčinou udalosti bol pravdepodobne vandalizmus. Osobnému vlaku vzniklo následkom tejto mimoriadnosti 7 minútové meškanie,“ dodáva hovorkyňa ŽSR.

Podľa nej ŽSR opakovane a každý týždeň zaznamenajú prípady vandalizmu, keď sa nájdu uložené rôzne predmety v koľajisku. V nedávnej minulosti boli evidované naukladané na koľaj okrem pneumatík a odpadu aj také predmety ako bicykel, drevená guľatina či betónový plát.

Foto: Ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM