Zuzana Gadušová Kultúra

Na Žilinskej univerzite sa koná prestížna európska prehliadka: Do mesta má zamierené aj minister školstva

Žilinskú univerzitu zaplnili mladí vedci. Šikovní vedátori predvedú viac ako osemdesiat projektov na prestížnej celoeurópskej prehliadke.

Ilustračný obrázok k článku Na Žilinskej univerzite sa koná prestížna európska prehliadka: Do mesta má zamierené aj minister školstva
Foto: Jozef Legéň

Žilinská univerzita znovu otvorila brány pre vedu a techniku. Na škole sa dokopy zíde 80 najlepších študentských vedecko-technických projektov z 23 krajín starého kontinentu pod názvom Expo Sciences Europe (ESE) 2014. „Už druhý raz sme dostali na základe poverenia od organizácie MILSET Europe príležitosť zorganizovať toto významné podujatie,“ uviedla Gabriela Kukolová, výkonná riaditeľka Asociácie pre mládež, vedu a techniku AMAVET združujúcej po celom Slovensku viac ako 4000 členov v 50 kluboch a 280 základných kolektívoch.

Slovensko sa touto významnou prehliadkou vedy a techniky ukáže vo svete, že vie, čo je dôležité, a čo treba podporovať. Talentovaní mladí celoeurópski vedci budú prezentovať svoje projekty dlhotrvajúcej systematickej výskumnej práce. Tieto svetové, vedecké projekty si môže pozrieť široká verejnosť 9. a 10 septembra. Na slávnostnom otváracom ceremoniáli sa v pondelok 8. septembra popoludní zúčastní aj minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Peter Pellegrini.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM