Zuzana Vajayová Rôzne

Na žilinskej plavárni sa prvá polovica sezóny nevydarila

Prvá polovica letnej sezóny na letných bazénoch Mestskej krytej plavárne (MKP) v Žiline sa kvôli nepriaznivému počasiu nevydarila. Pre TASR to povedal riaditeľ MKP Žilina Marián Brezáni.

Sezónu na letných bazénoch otvorili podľa Brezániho posledný júnový týždeň. „Začiatok nevyšiel, pretože bolo zhruba 8 slnečných dní. V kontexte minulých rokov sa sezóna zatiaľ ukazuje ako jedna z najhorších. Podobne zlá sezóna bola v roku 2008. Najlepšia bol v roku 2009, kedy sme zaznamenali zhruba 60.000 návštevníkov za dva mesiace. Dnes nie sme ešte ani na jednej tretine. Takže, pokiaľ sa počasie neumúdri, sezóna dopadne naozaj zle,“ skonštatoval riaditeľ MKP.

Doplnil, že v areáli vonkajších bazénov sú návštevníkom k dispozícii nový tobogan a minigolf, ktoré sú v cene vstupenky. „Ďalej dva 50 metrové bazény – plavecký a neplavecký a detský kruhový bazén. Bonusom je možnosť využiť aj krytý bazén v prípade horšieho počasia. V lete je v prípade horšieho počasia vstup cez krytý bazén. Klienti, ktorí majú chuť, idú aj na vonkajšie bazény cez terasu. V prípade dobrého počasia je otvorené aj z letných vstupov, aj z krytého bazéna,“ dodal Brezáni.

Naopak, pozitívne hodnotia doterajšiu letnú sezónu v AquaRelax Dolný Kubín. Podľa marketingovej manažérky Zdenky Ullmann sú totiž všetky atrakcie (bazény, tobogany, bublinkovače, šmýkačka) v interiéri. „Návštevníkov nepriaznivé počasie neodrádza, práve naopak. Jedinou atrakciou, ktorá nie je umiestnená v interiéri, je Aquafun park sústredený vo vonkajšej záhrade aquaparku. Jeho súčasťou je obrovský nafukovací pirátsky ostrov. Vstup do zábavného parku je pri zakúpení vstupu do Vodného sveta bezplatný,“ povedala Ulmann.

Pripomenula, že v aquaparku pribudla od otvorenia napríklad fínska sauna. „Každý víkend sa v detskom kútiku o najmenších návštevníkov starajú animátorky a pobyt v aquaparku pravidelne spestrujú rôzne podujatia. Napríklad AquaFit maratón, Family bedminton cup, Pirátsky víkend či preteky na toboganoch. Sme presvedčení, že v auguste bude počet návštevníkov naďalej narastať a celkovo bude letná sezóna lepšia ako minuloročná,“ uzatvorila marketingová manažérka AquaRelax Dolný Kubín.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM