Igor Petrík Správy

Na policajnom riaditeľstve v Žiline tiekla krv: Konala sa ušľachtilá akcia

Desiatky policajtov na Krajskom riaditeľstve Policajného zboru v Žiline darovali krv, aby podporili akciu Policajná kvapka krvi. Podľa žilinského policajného hovorcu to určite nebola posledná akcia. Zopakovať sa má aj v budúcnosti.

Ilustračný obrázok k článku Na policajnom riaditeľstve v Žiline tiekla krv: Konala sa ušľachtilá akcia
Zdroj: Policajný zbor SR

Celkovo 62 policajtov a občianskych zamestnancov darovalo takmer 25-tisíc mililitrov krvi počas dobrovoľnej akcie Policajná kvapka krvi. Prebiehala dnes, od 8.00 hod. na Krajskom riaditeľstve Policajného zboru v Žiline a jej cieľom bolo podporiť darovanie krvi a rozšíriť tak rady dobrovoľných darcov krvi aj na krajskom riaditeľstve.

Záštitu nad ušľachtilou akciou prevzal riaditeľ krajského riaditeľstva Ivan Špánik, ktorý ju aj spontánne inicioval. Medzi dobrovoľnými darcami boli aj viacerí, ktorí sú viacnásobnými darcami krvi. Policajti aj takouto formou chceli naplniť poslanie polície Pomáhať a chrániť," povedal Radko Moravčík, hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.

„Akcia nebola určite posledná a krajské riaditeľstvo bude aj v budúcnosti organizovať Policajnú kvapku krvi, a tak nezištne pomáhať tým, ktorí to bezprostredne potrebujú,“ doplnil hovorca.

Policajná kvapka krvi v obrazoch
4
Galéria
Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM