Soňa Vanovčanová Správy Samospráva

Na plavárni finišujú s rekonštrukciou: Sprístupnená bude čoskoro, FOTO

Na mestskej krytej plavárni stále prebiehajú rekonštrukčné práce. Po výmene technológie začali už avizované rekonštrukčné práce interiéru plavárne. Kedy sa sprístupní?

Ilustračný obrázok k článku Na plavárni finišujú s rekonštrukciou: Sprístupnená bude čoskoro, FOTO
2
Galéria
Foto: Soňa Vanovčanová

Podľa informácií zo žilinskej Radnice sa už počas letnej sezóny začalo s prácami na výmene technológie plavárne. Po jej skončení sa začali už avizované rekonštrukčné práce interiéru.

„Verejnosti sa tak opäť sprístupní najneskôr do polovice decembra,“ uviedol hovorca mesta Pavol Čorba.

Informoval aj o tom, že na Mestskej krytej plavárni sa už dokončila obnova a rekonštrukcia sociálnych zariadení a spŕch v ženskej i mužskej časti. „Intenzívne sa pracuje na predĺžení bazéna, aby plavecké dráhy mali riadnu požadovanú dĺžku a mohli sa tak oficiálne uznávať všetky namerané časy, kvalifikácie, či prípadné rekordy. Ide o nepatrnú zmenu dĺžok, avšak oficiálnym požiadavkám plaveckej federácie nevyhovuje ani súčasný rozdiel dĺžok v niekoľkých desiatkach milimetrov,“ vyjadril sa Čorba.

Dôvodom bol podľa neho nepredvídateľný technický stav konštrukcií, ktorý sa nepodarilo odhaliť ani počas skúšok v procese prípravy, ani počas sanitárnych dní, ktoré boli jediné možné termíny bližšieho skúmania veľmi vyťaženej a využívanej plavárne.

„Pri úprave vrstvy bazéna sa ukázalo, že táto bola na viacerých miestach natoľko zdegradovaná, že sa celá rozpadávala, neostala celistvá, ba čo viac, miestami popritom vytekali veľké množstvá vody spod pôvodných vrstiev bazéna. Tím odborníkov okamžite vyhodnocoval vzniknutú situáciu a zhodol sa na tom, že je nutné celú pôvodnú vrstvu odstrániť a vyhotoviť nanovo aj s novou hydroizoláciou,“ vysvetlil hovorca a dodal, že po realizácii opráv hydroizolačných vrstiev sa pristúpi k realizácii novej ochrannej a vyrovnávajúcej vrstvy.

„Napriek komplikáciám pri realizácii oznamujeme Žilinčanom a športovcom, že predĺženie bazéna bude úspešné a časy dosiahnuté na žilinskej plavárni budú uznávané, či už ako kvalifikačné limity alebo prípadné rekordy. Návštevníci plavárne, ktorí majú zakúpené permanentky v platnosti počas rekonštrukcie, nebudú ukrátení. Doba platnosti sa im predĺži o čas, o ktorý ich ukrátila rekonštrukcia,“ doplnil na záver Pavol Čorba.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM