Zuzana Vajayová Rôzne

Na Orave ponúkajú mladým nezamestnaným trojmesačnú prácu dobrovoľníkov

Komisia pre mládež v Spišskej diecéze hľadá osem nezamestnaných ľudí od 18 do 30 rokov, ktorí by sa zapojili do trojmesačného projektu ako dobrovoľníci v oravských mimovládnych organizáciách.

Domáca dobrovoľnícka služba podľa koordinátora projektu a zároveň riaditeľa Oravského centra mládeže (OCM) Branislava Kožucha pomôže mladým ľuďom učiť sa zvládať bežný život bez rodičov a zároveň získať pracovné skúsenosti, ktoré môžu byť dobrou výhodou pri ďalšom hľadaní práce. „Tri mesiace budú mať zabezpečené bývanie, stravu a príspevok na vreckové. Ide o projekt, podporený Ministerstvom školstva SR prostredníctvom programu ADAM2, ktorý sa zameriava na mladých nezamestnaných,“ skonštatoval Kožuch.

Dobrovoľníci budú podľa koordinátora projektu pracovať pre oravské mimovládne organizácie, pričom pôjde o rôzne formy práce podľa potrieb organizácie. „Výber sa uskutoční na základe motivačného listu, ktorý musí každý záujemca napísať a poslať elektronicky alebo poštou na adresu našej organizácie. Domáca dobrovoľnícka služba sa otvára v dvoch termínoch – od septembra do novembra, prípadne od októbra do decembra. Pri prvom termíne je potrebné to stihnúť do 20. augusta 2011 a pri druhom termíne do 20. septembra 2011. Konkrétne informácie budú zverejnené a postupne dopĺňané na našej internetovej stránke www.ocmustie.sk,“ povedal Kožuch.

Zdôraznil, že práve Rok dobrovoľníctva prijali organizátori projektu ako výzvu na pilotné vyskúšanie zámeru, ktorý už niekoľko rokov úspešne funguje v rôznych európskych krajinách. „Tri mesiace je dosť dlho na to, aby sa mladý človek naučil niečo nové o živote. A o to nám ide. Sme radi, že sa nám podarilo získať finančné prostriedky na tento program. Predovšetkým tým padajú výhovorky typu – pomáhal by som, ale musím aj z niečoho žiť,“ uzatvoril Kožuch.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM