Rôzne

Na námestí otvoria zimnú sezónu v Malej Fatre: Toto všetko si môžete naplno užiť!

Zimnú sezónu v Malej Fatre oficiálne otvoria v centre Žiliny. Už čoskoro sa tak môžete tešiť na úžasnú lyžovačku či adrenalínové zážitky vo Vrátnej. Terchová si prichystala i zimnú turistickú novinku...

Ilustračný obrázok k článku Na námestí otvoria zimnú sezónu v Malej Fatre: Toto všetko si môžete naplno užiť!
Zdroj: TASR

Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Malá Fatra oficiálne otvorí zimnú sezónu v Malej Fatre v piatok 13. decembra 2013 na Námestí Andreja Hlinku v Žiline. V piatok si na námestí vychutnáte aj Akrobatické skoky do mega nafukovadla.

Priaznivci lyžovania, snowboardingu či iných zimných aktivít sa podľa riaditeľa OOCR Malá Fatra Matúša Dobeša môžu už čoskoro tešiť na sprístupnenie viac ako 14 kilometrov (km) zjazdoviek v stredisku Vrátna Free Time Zone, siahajúcich do výšky až 1709 metrov nad morom. „Areál strediska patrí k najmodernejším na Slovensku a užiť si tu môžete aj najrozsiahlejšie freeridové zóny na Slovensku. V štyroch lokalitách (Paseky, Poludňový Grúň, Chleb a Príslop) si zalyžujú deti, menej skúsení lyžiari, zdatní lyžiari i profesionáli,“ uviedol výkonný riaditeľ OOCR Malá Fatra Matúš Dobeš..

Snowtubing, snowkiting, skiaplinizmus

Doplnil, že vyznávači netradičných zážitkov na snehu môžu skúsiť snowtubing, skialpinizmus, absolvovať lavínové kurzy s vyškoleným sprievodcom, snežnicové pochody alebo snowkiting – jeden z najdynamickejšie sa rozvíjajúcich športov súčasnosti. „Počas zimy k nám prichádza čoraz viac priaznivcov tohto športu, všetkých vekových kategórií. Málokto vie, že lokalita Chleb je jednou z najznámejších snowkitingových lokalít v Európe a jazdiť sem prichádzajú majstri v tomto športe z celého sveta,“ uviedol Dobeš.

Novinka zimnej turistiky

Novinkou zimnej turistickej sezóny v Terchovej je sprístupnenie 26 km bežkárskej trate, ktorú pripravilo Združenie turizmu Terchová (ZTT) v spolupráci s OOCR Malá Fatra. Trať podľa šéfa ZTT Jozefa Miča povedie spod vrchu Oravcove v Terchovej – Ústredia k hotelu Bránica v katastri obce Belá. „Tak, ako v letnom období prichádza do popredia bicyklovanie, v zime je veľký dopyt po bežkárskych tratiach. Je to veľmi vhodný šport, ktorý nie je ani finančne náročný. Preto sme sa rozhodli, že vytvoríme v Terchovej novú bežkársku trať,“ povedal Mičo.

Rodisko legendárneho zbojníka Juraja Jánošíka podľa neho ročne navštívi takmer 800 000 turistov. „Prevládajú najmä Slováci a Česi a začínajú sa vracať vo veľkom počte aj Poliaci. Turisti sa tu zdržia v priemere tri dni,“ uzatvoril Mičo.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM