Zuzana Vajayová Rôzne

Na hrad Strečno môžete po roku opäť prísť na chodúľoch

Chodúľový šprint, maratón či kľučkovanie na chodúľoch ponúkne v sobotu 16. júla druhý ročník športovo-zábavného popoludnia Chodúľami na hrad Strečno.

Súťaž začne podľa kultúrnej manažérky Považského múzea (PM) v Žiline Adriany Brziakovej o 14. hodine tréningom a registráciou. „O 15. hodine začína chodúľový šprint a kľučkovanie na chodúľoch, určené predovšetkým najmladším súťažiacim. Pre dospelých je pripravená disciplína Chodúľový maratón, ktorej hlavným cieľom je dostať sa až k bránam hradu Strečno maximálne s piatimi povolenými zoskokmi z chodúľov,“ informovala Brziaková.

Na pilotnom ročníku podujatia Chodúľami na hrad Strečno sa podľa organizátorky podujatia a riaditeľky Inštitútu vzdelávania a starostlivosti v Žiline Kataríny Tabačkovej prekvapivo zúčastnilo viac ako 140 súťažiacich nielen zo Slovenska, ale aj z Česka. „Traja z nich dokázali prejsť túto náročnú trasu na chodúľoch dokonca bez jediného zoskoku,“ povedala Tabačková.

Pripomenula, že pre víťazov v jednotlivých disciplínach sú pripravené atraktívne ceny a bezplatný vstup na hrad Strečno. „Aj v tento deň čakajú nielen chodúľových, ale všetkých návštevníkov hradu Strečno okrem vynovených expozícií malé hudobné koncerty v hradnej kaplnke a divácky najobľúbenejšie divadelné predstavenia minuloročnej hradnej sezóny, “ dodal riaditeľ PM v Žiline Boris Schubert.

K sprievodným aktivitám športovo–zábavného dňa pod hradom Strečno bude podľa Brziakovej patriť súťaž vo fúkaní balónov, súťaž v pití piva, škola žonglovania alebo ochutnávka gastronomických špecialít a celým programom bude sprevádzať chodúľová skupina ERVE divadla Maják zo Žiliny. Športovo – zábavný deň Chodúľami na hrad Strečno organizuje Inštitút vzdelávania a starostlivosti, s.r.o. v spolupráci s PM v Žiline, uzatvorila Brziaková.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné (webnoviny)

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM