Stanislav Černák Správy

Na cestách stretnete policajtov vo veľkom: Čo všetko sa ide kontrolovať tentoraz?

Najmä vodiči, zbystrite svoju pozornosť. Od dnes bude na našich cestách viac policajtov. Príslušníci zákona si posvietia na viacero povinností vodičov.

Ilustračný obrázok k článku Na cestách stretnete policajtov vo veľkom: Čo všetko sa ide kontrolovať tentoraz?
Zdroj: Webnoviny.sk

Policajti budú dohliadať na dodržiavanie povinností vodičov voči chodcom a cyklistom, ale aj chodcov a cyklistov voči vodičom. „A čo je pre bezpečnosť chodcov a cyklistov najdôležitejšie, policajti budú kontrolovať používanie reflexných prvkov a reflexných bezpečnostných odevov,“ povedala policajná hovorkyňa Denisa Baloghová.

U vodičov si posvietia na dodržiavanie rýchlosti i dodržiavanie povinností, pre porušovanie ktorých najčastejšie dochádza k nehodám.

Viac policajtov bude možné stretnúť v okolí priechodov pre chodcov, v blízkosti škôl, nemocníc, železničných a autobusových staníc, kostolov, cintorínov, nákupných centier.

Nevynechajú ani miesta mimo zastavaných oblastí, či časti obcí bez funkčného verejného osvetlenia. „Jednoducho budú všade tam, kde je predpoklad zvýšeného výskytu najzraniteľnejších účastníkov cestnej premávky,“ dodala Baloghová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM