Adela Fruckova Správy

Na Bratislavskej ulici v Žiline sa už prikročilo k demolácii: FOTO a VIDEO z búrania bytového domu

V Žiline došlo na búranie bytového domu na Bratislavskej ulici. Na miesto demolácie dorazil aj primátor Igor Choma, ktorý sa vyjadril aj o súčasnom stave a plánovanej budúcnosti tejto mestskej štvrte. Prinášame vám foto aj video.

Ilustračný obrázok k článku Na Bratislavskej ulici v Žiline sa už prikročilo k demolácii: FOTO a VIDEO z búrania bytového domu
Foto: Adela Fruckova / Zdroj: Dnes24.sk

Od 10:00 hod. začala demolácia bytovky na Bratislavskej ulici č. 58. Podľa radnice k tomuto kroku mesto pristúpilo z dôvodu bezpečnosti a narušenej statiky danej budovy. Jej statický posudok sa vykonal už v roku 2013. Mesto pristúpilo k tomuto kroku však až teraz, nakoľko sa doposiaľ riešili súdne spory v súvislosti s vysťahovaním jej obyvateľov. Všetkých 6 rodín, v minulosti obývajúcich danú bytovku, s mestom nakoniec dospeli k vzájomnej dohode.

Primátor ohlásil ďalšiu demoláciu

Primátor Igor Choma na mieste uviedol, že na demoláciu kvôli zlému technickému stavu obývacieho objektu je pripravený ešte jeden projekt v mestskej časti Nová Žilina. Ten statik takisto označil ako neobývateľný. „Ak si niekto neváži prenajatý priestor, kde býva a devastuje ho, tak si nezaslúži nič iné ako tento priestor opustiť. Obzvlášť, kedy je tá bytovka v stave, že sa musí zbúrať,“ hovorí primátor a dopĺňa: „Osudy ďalších domov sú v rukách ich nájomníkov. Mesto ako majiteľ sústavne vkladá nemalé finančné prostriedky na opravu a údržbarské práce a napriek tomu sú tieto bytovky zdevastované. Preto pristúpime k demolácii ďalšej bytovky – na Bratislavskej ulici č. 52 a budú vykonané statické posudky aj na všetkých ostatných bytovkách,“ povedal Choma.

Zelená zóna

Na týchto miestach má byť podľa územného plánu v budúcnosti oddychová zóna mesta Žilina. „Nevidím túto myšlienku ako nerealistickú. Ak prebehne rekonštrukcia železničnej trate a zredukuje sa počet koľajísk, ktoré sa nachádzajú za týmito domami, bude priestor na vybudovanie zelenej zóny. V budúcnosti tu nebudú žiadne bytovky,“ informoval primátor Žiliny.

Na otázku koľko obyvateľov býva v tejto časti mesta celkovo, Igor Choma odpovedal: „V časti mesta na Bratislavskej ulici oficiálne žije 410 obyvateľov, podľa mojich informácií tu však tieto priestory obýva vyše 700 ľudí.“

Zábery z búrania na Bratislavskej ulici v Žiline si môžete pozrieť v priložených galériách.

VIDEO z miesta: Demolácia bytovky na Bratislavskej ulici v Žiline
2
Galéria
FOTO z miesta: Demolácia bytovky na Bratislavskej ulici v Žiline
6
Galéria
Foto: Adela Fruckova / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM