Iveta Hrabovská Futbal

MŠK Žilina - MFK Ružomberok 0:0 v 6. kole Corgoň ligy

2138 divákov videlo napínavý duel medzi Šošonmi a Ružomberkom. Žilina aj napriek jasnej prevahe nedokázala využiť svoje šance ale spod Dubňa si odviezla domov bod za remízu.

Prvá dvadsaťminútovka bola predovšetkým o výbornom Pichovi, najprv iba tesne nedosiahol na Barčíkov center, potom po chybe brankára Zicha jeho lob skončil tesne nad a v 20. minúte prihrával aj na tutovku Bruna Guimu, ktorý však z desiatich metrov prestrelil bránku.

V 37. minúte Angelovič nacentroval priamo na hlavu Paura, ten však vo veľkej šanci poslal loptu tesne vedľa žrde. Keďže Žilina svoj tlak nedokázala pretaviť v góly, do šatní zišli tímy za bezgólového stavu.

Obraz hry sa príliš nezmenil ani po zmene strán, lenže obrana hostí už vyzerala byť podstatne celistvejšia. Recept na jej prekonanie takmer našiel striedajúci žilinský mladík Káčer, ktorého tvrdá strela po teči jedného z obrancov takmer skončila v sieti bezmocného gólmana.

Ružomberok držal obrannú formáciu a z času na čas sa pokúsil o rýchly výpad, ale zápas stále ovládali domáci. Ani Guimova strela zo 70. minúty si cestu medzi tri žrde nenašla. „Šošoni“ v závere vrhli všetky sily do útoku, lenže prehustená defenzíva „ruže“ odolala a spod Dubňa si odviezla domov bod za remízu.

Čo na to tréneri[/size][/co­lor]

Frans Adelaar, tréner Žiliny: „Myslím si, že sme odohrali dobrý, organizovaný a disciplinovaný zápas. Ružomberku sme prakticky nedali žiadny priestor. Je škoda, že sme nevyužili viaceré gólové príležitosti, najmä v prvom polčase. Mohli sme vyhrať, ale bez gólov sa to nedá, je to futbal. So ziskom len jedného bodu nie sme spokojní.“

Ladislav Šimčo, tréner Ružomberka: „Do zápasu sme išli s tým, že chceme podať zodpovedný a kompaktný výkon, najmä na našej polovici ihriska. Museli sme rátať s ofenzívnou silou Žiliny. Domáci to napokon aj potvrdili, vlastne celý zápas nás tlačili a dobýjali našu bránku. Poctivým výkonom sme to však dokázali ubrániť a neinkasovať.“

Zostavy a striedania[/si­ze][/color]

Žilina: Dúbravka – Mabouka, Piaček, Akakpo, Angelovič – Pečovský – Paur (46. Káčer), Barčík, Pich – Majtán (58. Deza), Guima (74. Ceesay) Ružomberok: Zich – P. Maslo, Práznovský, Greššák, Nosek – Nagy – Pekár (83. M. Jurkemik), Ďubek, Lupták (69. Almaský) – Mukendi, Serečín (90. Bielák)

Žilina24/tasr Foto: tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM