Jozef Legéň Krimi

Mrazivé chvíle v Žiline: Rozvážač pizze čelil maskovaným mužom so zbraňou!

Na túto rozvážku pracovník pizzerie len tak ľahko nezabudne. Podľa polície po doručení objednávky k futbalovému ihrisku v Žiline, čelil útoku maskovaných mužov so zbraňou, obuškom a paralyzérom. Pri prepade prišiel rozvážač o peniaze, doklady a mobil. Mužom zákona sa podarilo páchateľov dolapiť...

Ilustračný obrázok k článku Mrazivé chvíle v Žiline: Rozvážač pizze čelil maskovaným mužom so zbraňou!
Zdroj: Policajný zbor SR

Žilinským kriminalistom sa podarilo odhaliť aktérov lúpežného prepadnutia pracovníka rozvážajúceho pizzu. K lúpeži došlo ešte v druhej polovici júna v Žiline – Závodí. Podľa polície si 24-ročný muž objednal pizzu, ktorú žiadal doručiť k futbalovému ihrisku v Žiline – Závodí.

„Keď v nočných hodinách pracovník rozvážajúci pizzu prišiel na miesto a vystúpil z auta, z blízkeho krovia k nemu pristúpili dvaja maskovaní muži. Jeden z nich držal v ruke zbraň, druhý obušok a paralyzér a prikázali rozvážačovi pizze, aby si ľahol na zem. Keď ich neposlúchol, tak ho jeden z maskovaných mužov udrel obuškom po hlave. Následne sa dal rozvážač pizze na útek, avšak útočníci ho dobehli, zvalili na zem, jeden ho sparalyzoval a druhý prehľadal auto a potom jeho,“ uviedla žilinská krajská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Podľa jej slov mu ukradli peňaženku približne so 450 eurami, osobné doklady a mobilný telefón. „Pracovníkovi spôsobili zranenia s doposiaľ neurčenou dobou liečenia a hmotnú škodu vo výške 500 €. Majiteľovi pizzerie vznikla škoda vo výške najmenej 450 €. Žilinská polícia po intenzívnom pátraní zistila, že aktérmi lúpežného prepadnutia boli 35-ročný Stanislav z Kysuckého Nového Mesta a 21-ročný Patrik zo Žiliny,“ uviedla ďalej Balogová.

Obidvoch mužov vyšetrovateľ obvinil z lúpeže. V prípade preukázania viny hrozí obvineným mužom trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov. Stíhaní sú obidvaja obvinení muži väzobne.

foto: ilustračné

Rozvážač pizze čelil maskovaným mužom so zbraňou
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM