Michal Demjanovič Kultúra

Môžeme sa tešiť, ďalší víkend je už pred nami: Podujatia v Žiline, ktoré vám spríjemnia voľné dni

Ani sme sa nenazdali a ďalší víkend už klope na dvere. Čo budete robiť počas blížiacich sa voľných dní? V Žiline môžte zažiť aj tieto akcie.

Ilustračný obrázok k článku Môžeme sa tešiť, ďalší víkend je už pred nami: Podujatia v Žiline, ktoré vám spríjemnia voľné dni
20
Galéria

Perinbaba

13. 1. 2017, o 8:45, Bábkové divadlo, Žilina

Meno zázračnej babky, ktorá sa stará o sneh, na Slovensku doslova zľudovelo a používa sa pri každej poriadnej snehovej nádielke. Za jej popularitu môže najmä rovnomenný film Juraja Jakubiska, bez ktorého by sme si Vianoce nevedeli už ani predstaviť. Žilinská inscenácia podobne ako známa filmová verzia čerpá inšpiráciu zo slovenského folklóru a ľudových tradícií. Zaujímavými divadelnými prostriedkami rozpráva príbeh o láske komedianta Jakuba a mladej richtárovej dcéry Alžbetky.

Smith & Wesson

13. 1. 2017, o 19:00, Mestské divadlo, Žilina

Slávny taliansky autor Alessandro Baricco už viac ráz potvrdil, že je nielen majstrom románu, ale aj dialógov. Jeho hra Smith & Wesson pripomína, že umelecká forma je najmä umeleckou fikciou a opisuje aj to, čo je nepravdepodobné. Hrdinovia drámy sa rozhodnú narušiť zdanlivý pokoj svojich životov, za ktorým sa skrýva ich strach a opúšťajú pohodlnú pozíciu pozorovateľov.

Vidiek v Žiline

13. 1. 2017, o 19:00, Dom Odborov, Žilina

Koncert úspešnej a legendárnej pop-rockovej skupiny Vidiek, na ktorom zaznejú skladby z ich ostatného albumu Vidiek s oblohou ale aj staršie vypaľovačky, veď skupina Vidiek pôsobí na našej hudobnej scéne už od roku 1987. V roku 1988 z rádií zaznel ich prvý veľký hit Vidiečan. A nasledovali ďalšie: Nechajte si ju, Tisíc divov, Rudy a Hilda, Anglická, Keď je 7 ráno, Nie je to ľahké, Vianoce 97, Námornícka, Ó maňo, Anjel, Či oči či sombréros alebo Nové časy.

Sobota s rozpravkou

14. 1. 2017, o 10:00, Bábkové divadlo, Žilina

Bábkové divadlo Žilina pripravilo pre najmenších divákov sériu rozprávkových dopoludní s názvom „Sobota s rozprávkou“. Je to interaktívny projekt, ktorý je určený pre deti od 3 rokov. Koná sa v priestoroch Bábkového divadla Žilina. Začiatok podujatia je o 10.00 hod a predpokladaný koniec okolo 12.00 hod.

Balady tour 2016

14. 1. 2017, Klub Kolečko, Žilina

Originálna pocta ľudovým piesňam z rôznych kútov Slovenska. Taká je ústredná myšlienka nahrávky Balady hudobnej dvojice Róbert Pospiš & Martin Sillay. Album, ktorý stihol zaujať poslucháčov aj odbornú kritiku predstavia hudobníci aj na živých vystúpeniach. Spoločne s uznávaným violončelistom Romanom Harvanom a živelným bubeníkom Jurajom Šušaníkom vyrazia v najbližších mesiacoch na Balady Tour.

Ples Lions Club

14. 1. 2017, o 19:00, Hotel Holiday Inn, Žilina

Hviezdou večera bude Daniel Hůlka. Nebude chýbať skvelá večera a bufet od šéfkuchára hotela Holiday Inn, kopec zábavy, diskotéka, cimbalovka, tombola ani ochutnávka cigár. Vstupné je 70 eur na osobu. Výťažok z plesu poputuje na podporu aktivít Únie nevidiacich a slabozrakých.

Jasne, v pohode

14. 1. 2017, o 19:00, Mestské divadlo, Žilina

Autorská inscenácia mladej režisérky Sivie Vollmannovej vznikla na objednávku žilinského divadla v rámci snahy poskytnúť priestor začínajúcim divadelným tvorcom. Tragikomická výpoveď mladých ľudí rýchlej a zdanlivo povrchnej generácie. Generácie stratenej niekde medzi vysokou školou a tridsiatkou. S prácou a bez bytu alebo naopak. Napriek tomu, že sú oficiálne dospelí, pokračujú v študentskom živote spolubývajúcich.

Foto: ilustračné

FOTO: Miesta v Žiline, ktoré dýchajú históriou
20
Galéria
Zdroj: Flickr Nová synagóga
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM