Ľubomíra Goljerová Kultúra

Mladá herecká generácia vás rozosmeje v BDŽ

V stredu 12. januára 2011 o 19 hod. uvedie Bábkové divadlo Žilina v rámci večerných stried pre dospelých autorskú inscenáciu Bola raz jedna trieda.

Pod režijným vedením Jána Luterána sa predstaví niekoľko postáv a postavičiek spoza školských lavíc i katedier. Netradičný a bizarný pohľad na to, čo všetko sme museli, ale čo všetko sme nechceli a čo sme chceli, ale nesmeli, nie je len spomienkou na časy školopovinné, ale aj otáznikom, ktorý visí nad zmyslom, poslaním a funkciou vzdelávacieho systému v našej krajine. Inscenácia Bola raz jedna trieda je forma autorského divadla, ktoré svojráznou optikou nazerá do minulosti žiakov navštevujúcich klasickú základnú školu, vychádza zo spomienok na časy strávené v školských laviciach – na učiteľský zbor, nekonečné poučky, vzorce, zákony, vybrané slová, pravidlá pravopisu či školský poriadok. Pohľad tvorcov nie je však len súhrnom faktov a spomienok, ale najmä netradičným divadelným projektom. V inscenácií plnej paródie sa vám predstavia výborní mladí herci ako Juraj Ďuriš, Martin, Šalacha, Peter Brajerčík a Miro Dacho.

//Bola raz jedna trieda // Autorská divadelná inscenácia na tému detstva, školy, výchovy a osobných spomienok Tvorivý tím réžia: Ján Luterán dramaturgia: Miroslav Dacho, Mariana Ďurčeková scéna, kostýmy: Sisa Zubajová produkcia: Petra Pozdechová, Nadežda Ľahká hudobná spolupráca: Ján Kružliak ml. účinkujú: Juraj Ďuriš, Martin, Šalacha Peter Brajerčík a Miro Dacho

Zdroj: BDŽ

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM