Rôzne

Miss stredných škôl 2014: Do medzinárodnej súťaže postúpili aj krásky zo Žiliny!

Do finálového večera medzinárodnej súťaže krásy študentiek stredných škôl, ktoré sa uskutoční na jar budúceho roku v Havířove, postupujú aj Žilinčanky. Tri študentky z nášho mesta tak budú reprezentovať krásu slovenských dievčat v medzinárodnej konkurencii.

Ilustračný obrázok k článku Miss stredných škôl 2014: Do medzinárodnej súťaže postúpili aj krásky zo Žiliny!
Zdroj: Dnes24.sk

Ich nominácia vzišla zo slovenského výberového kastingu v sobotu 30. novembra 2013 v sále Konzervatória v Žiline. Jedinou podmienkou účasti bolo navštevovať v školskom roku 2013/2014 ľubovoľný ročník niektorej z rôznych typov stredných škôl.

Dve súťažiace, jedna náhradníčka

Zo stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) sa prihlásilo spolu 27 dievčat, pričom na kasting sa dostavilo 14 z nich. Dievčatá sa prezentovali ukážkou chôdze, osobným rozhovorom s porotcami a promenádou v plavkách. Do medzinárodného finále postúpili Barbora Vandlíková so Strednej odbornej školy podnikania v Žiline a Veronika Bellanová zo Spojenej školy na Rosinskej ceste v Žiline – konkrétne zo Športového gymnázia. Zo Športového gymnázia postúpila ako náhradníčka aj Martine-Georgette Ganse.

Kastingy v Česku i Poľsku

Dievčatá sa budú na finále pripravovať na dvoch sústredeniach. Ďalšie finalistky sa vyberajú na kastingoch v Havířove, Prahe a v Poľsku. V českých mestách, kde sa kastingy ešte len uskutočnia, sa môžu prihlásiť aj žiačky slovenských stredných škôl.

V poradí 22. ročník úspešnej medzinárodnej súťaže žiačok stredných škôl organizujú Střední škola, Havířov-Prostřední Suchá, Klub přátel školy a Mestské kultúrne stredisko Havířov za podpory mesta Havířov, Moravskosliezskeho kraja a Žilinského samosprávneho kraja. Víťazky Miss RENETA 2014 sa dozvieme 4. apríla 2014 o 19:00 v Kultúrnom dome Leoše Janáčka v Havířově-Podlesí.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM