Správy

Minister prehovoril o rekonštrukcii v žilinskej nemocnici: Môže to byť vianočný darček!

Do žilinskej nemocnice zavítal minister zdravotníctva, aby sa oboznámil s prebiehajúcimi rekonštrukčnými prácami interného oddelenia. Tie by mali skončiť o pár mesiacov.

Ilustračný obrázok k článku Minister prehovoril o rekonštrukcii v žilinskej nemocnici: Môže to byť vianočný darček!
Zdroj: TASR

Minister zdravotníctva Viliam Čislák dnes navštívil Fakultnú nemocnicu s poliklinikou (FNsP) Žilina a oboznámil sa s rekonštrukčnými prácami interného oddelenia. Na riešenie havarijného stavu tohto oddelenia schválila vláda SR v minulom roku dotáciu 590-tisíc eur.

„Vo FNsP Žilina je dnes stavebný ruch a verím, že v stanovenom termíne budú pacienti konečne v nových, zmodernizovaných priestoroch, ktoré určite privítajú aj zdravotnícki pracovníci. Ak všetko pôjde podľa harmonogramu, bude to vlastne vianočný darček. V novom roku pacienti teda budú môcť absolvovať potrebnú diagnostiku a terapiu vo vynovených, hygienických priestoroch, ktoré sú adekvátne pre fakultnú nemocnicu,“ zdôraznil Čislák.

Podľa hovorcu ministerstva zdravotníctva SR Petra Bublu prvý víťaz verejnej súťaže odstúpil od realizácie rekonštrukčných prác ešte pred uzatvorením zmluvy. „Rýchly a efektívny bol ďalší výber dodávateľa stavby. Zatiaľ čo v klasickom verejnom obstarávaní sa nepodarilo vybrať dodávateľa ani za pol roka, v druhom prípade bol použitý postup zadávania zákazky prostredníctvom Elektronického trhoviska a táto metóda sa ukázala ako efektívna. Kým u zrušeného uchádzača cena ponuky predstavovala 580 065,56 eura, nový zhotoviteľ ju dokáže zrealizovať za 551 999,78 eura. Zmluva bola uzatvorená koncom septembra a dnes sa už realizujú stavebné práce. Aktuálne ide o opravy balkónov a búracie práce v exteriéroch,“ informoval hovorca rezortu zdravotníctva.

Riaditeľ FNsP Žilina Ivan Mačuga doplnil, že rátajú s opravou balkónov, zábradlí, výmenou okien, obnovou priestorov interného oddelenia vrátane úprav vnútorných rozvodov i povrchov, ako aj s výmenou sanitárnych zariaďovacích predmetov. „Práce majú byť ukončené do konca decembra 2015 a verím, že budú pokračovať v takom svižnom tempe, ako sa začali,“ dodal Mačuga.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM