Rôzne

Milovníci zimných radovánok, tešte sa: Vieme, kedy otvárajú sezónu vo Vrátnej a Jasnej

Vo Vrátnej doline, kde už začali umelo zasnežovať, by už o pár dní mohli otvoriť lyžiarsku sezónu. Presnejšie by sa tak malo stať počas mikulášskeho víkendu. Ďalšie lyžiarske stredisko v kraji Jasná odomkne zimnú sezónu už tento víkend.

Ilustračný obrázok k článku Milovníci zimných radovánok, tešte sa: Vieme, kedy otvárajú sezónu vo Vrátnej a Jasnej
Zdroj: TASR

Vo Vrátnej zasnežujú, sezóna sa blíži…

Vrátna je čarovná dolina v krivánskej časti národného parku Malá Fatra a je vyhľadávaným zimným strediskom. Ponúka možnosti pre začiatočníkov, ako aj pre skúsených lyžiarov. Na svoje si prídu aj vyznávači snowboardingu, extrémneho lyžovania, či skialpinizmu.

Vo Vrátnej doline umelo zasnežujú už od pondelka: „Prvé zasnežovanie sme spustili v pondelok ráno. Odvtedy naše snežné delá bežia na plné obrátky, a robíme všetko pre to, aby sme lyžiarsku sezónu odštartovali čo najskôr. Predbežne to vyzerá tak, že prvú ochutnávku lyžovačky ponúkneme lyžiarom už počas mikulášskeho víkendu,“ informovala pracovníčka marketingového oddelenia vo Vrátnej ľudmila Porubčanská.

V jasnej už cez víkend

Originálne ozdobenie a rozsvietenie vianočného stromčeka priamo na vrchole otvorí v piatok 29. novembra novú zimnú sezónu v Nízkych Tatrách. „Vianočný stromček je symbolom blížiacich sa najkrajších sviatkov roka. Spoločne so sv. Mikulášom ho ozdobíme a zapálené svetlo si v kahancoch odnesieme do pripravených stredísk zimného turizmu. Pevne veríme, že máme pred sebou rekordnú sezónu,“ uviedla riaditeľka OOCR Región Liptov Darina Bartková.

Pred rokom sprevádzkované moderné lanovkové prepojenie severu a juhu Chopka vyzdvihol riaditeľ OOCR Nízke Tatry – juh Milan Gemzický. „Výrazne to turisticky zatraktívnilo a oživilo obidva naše regióny. Lyžiari si môžu bez zbytočných časových strát a nákladov na automobilovú prepravu jednoducho vybrať, na ktorom svahu sa budú práve lyžovať,“ skonštatoval.

„V týchto chvíľach nás zaujíma už predovšetkým iba to, ako nám bude žičiť počasie, lebo celý región je na zimnú sezónu pripravený veľmi dobre. Svedčia o tom nové investície do horských dopravných a ubytovacích zariadení. Preto všetci veríme, že nás čaká úspešná zima a spokojní návštevníci sa budú k nám radi vracať,“ dodal predseda predstavenstva OOCR Región Liptov Alexander Slafkovský.

foto: ilustračné
zdroj: Global24/tasr

Vo Vrátnej zasnežujú, sezóna sa blíži...
4
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM