Soňa Vanovčanová Rôzne Správy

Mikuláš v Žiline je už jasný: Čo ale okolité mestá a dediny?

Mikuláš bude tento rok už tradične rozdávať sladkosti po Žiline i v jej mestských častiach a neobíde ani žilinský vidiek. Pozrite si termíny, kedy zavíta do vašej obce.

Ilustračný obrázok k článku Mikuláš v Žiline je už jasný: Čo ale okolité mestá a dediny?
12
Galéria
Zdroj: TASR

Na mikulášskych podujatiach sú vítané nielen deti, ale aj ich rodičia. V niektorých obciach sú spojené s vianočnými trhmi, a tak vytvárajú príjemný priestor pre stretnutie blízkych, susedov či priateľov. Pozrite si, kedy zavíta Mikuláš ku vám.

Lietavská Lúčka

Do Lietavskej Lúčky zavíta sv. Mikuláš na námestie spoločne s anjelom v sobotu 2. decembra. Rozdá darčeky a poteší hlavne našich najmenších. Básne, pesničky môžu recitovať a spievať už od 9.00 hodiny. Pre rodičov bude pripravený punč, takže budú vítaní všetci tí, ktorí majú radi vianočné tradície.

Varín

Varín navštívi Mikuláš v nedeľu 3. decembra o 15.00 hod. na Námestí sv. Floriána, kde v sprievode anjelov a čertov rozdá deťom balíčky so sladkosťami. Deti sa budú môcť povoziť na koči, pripravené je aj občerstvenie.

Krasňany

V utorok 5. decembra navštívi Mikuláš aj Krasňany o 16.00 hodine pri požiarnej zbrojnici rozdá darčeky deťom do 10 rokov.

Dolný Hričov

Mikuláš s čertom a anejlom navštívia Dolný Hričov v utorok 5. decembra. Pozvané sú všetky deti do 15 rokov, aj deviataci základnej školy. Mikuláš sas so svojím sprievodom bude po obci pohybovať od 16.00 hodiny a začínať bude na ul. Na šefranicu pri soche sv. Jána. Skončí o 17.50 na ul. Staničná, pri rodinnom dome p. Chládeka.

Stránske

Do Stránskeho zavíta Mikuláš v utorok 5. dcembra. Začne sa svätou omšou o 17.00 hod., potom sa rozsvieti stromček pri kostole a deti sa presunú pred Obecný úrad, kde dostanú balíček od Mikuláša. Pozvánka platí nielen pre všetky deti, ale aj rodičov, na mikulášsky punč.

Rajecké Teplice

Mesto Rajecké Teplice navštívi Mikuláš 5. decembra o 16.30 hod. Stretnutie s Mikulášom sa uskutoční tradične na Námestí SNP, kde sa po jeho príchode rozsvieti vianočný stromček a od 14.00 hodiny budú zároveň prebiehať vianočné trhy.

Fačkov

Stretnutie Mikuláša s deťmi vo Fačkove sa uskutoční v utorok 5. decembra. Od 15.00 hodiny bude prebiehať kultúrny program detí ZŠ, potom o 16.00 hodine bude nasledovať mikulášska bohoslužba v kostole a po nej rozdá Mikuláš darčeky všetkým deťom.

Konská

Mikuláš s anjelom rozdajú deťom balíčky v utorok 5. decembra po večernej omši (18.15 hod.) v kostole. Podujatie organizuje Obecné zastupiteľstvo.

Rajec

V Rajci sa mikulášske podujatie uskutoční 6. decembra od 15.00 hodiny na námestí SNP. Pripravený je zábavný program, sladkosti od Mikuláša pre všetky deti a vianočná tržnica rajeckých škôl.

Horný Hričov

Obec Horný Hričov pozýva všetky svoje deti na stretnutie s Mikulášom, ktoré sa uskutoční 6. decembra o 18.00 hod. na námestí pri kaplnke. Ak sa deťom podarí rozsvietiť vianočný stromček, bude na nich čakať mikulášska odmena.

Dlhé Pole

Združenie rodičov ZŠ s MŠ a Obecný úrad v Dlhom Poli pozývajú deti a rodičov na rozsvietenie vianočného stromčeka a príchod sv. Mikuláša, ktorý sa uskutoční 8. decembra 2017 o 16.00 hod. pred obecným úradom.

Turie

Mikuláš do Turia príde v sobotu 9. decembra. Pripravený je aj bohatý program. Na námestí o 14.00 hodine začnú vianočné trhy, o 15.00 hodine sa predstavia dievčatá z folklórnej skupiny Turanské dzievočky, deti ZŠ a MŠ v Turí a tiež speváckej skupiny Lúčanka. O 17.00 hodine príde na námestie Mikuláš spoločne s čertom a zároveň sa rozsvieti aj vianočný stromček. Pripravené je občerstvenie i vianočný punč.

Svederník

Mikuláš neobíde ani deti vo Svederníku. Tešiť sa na neho môžu v sobotu 9. decembra o 14.00 hodine, kedy zavíta do kultúrneho domu. Darčeky prinesie deťom do 10 rokov a jeho návšteva bude spojená s divadelným predstavením.

Nezbudská Lúčka

Obecný úrad Nezbudská Lúčka Vás srdečne pozýva na stretnutie s Mikulášom, ktoré sa uskutoční v sobotu 9. decembra v sále Kultúrneho domu o 15:00 hodine. Svojim programom nás bude zabávať Divadlo zo šuflíka a samozrejme príde aj Mikuláš, ktorý sa na deti už veľmi teší a tým poslušným nadelí aj sladkú odmenu.

Bitarová

V Bitarovej sa budú konať vianočné trhy a stretnutie s Mikulášom v sobotu 9. decembra o 16.00 hodine v Kultúrnom dome. Mikuláš navštívi obec v rámci programu trhov a deťom rozdá darčeky v bitarovskom. Vianočné trhy budú zahájené rozsvietením vianočného stromčeka, potom Detská folklórna skupina Bitarovček spolu s deťmi z Materskej školy predvedú vianočnú hru "Dobrá novina. A potom príde Mikuláš…

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM