Samospráva

Mikolášik o výsledkoch volieb: Čakal som, že po ôsmich rokoch budú chcieť občania zmenu

Kandidát pravicovej Koalície pre zmenu na predsedu ŽSK Miroslav Mikolášik očakával, že značná časť občanov bude chcieť po ôsmich rokoch zmenu. Povedal to dnes na margo zisku 33 156 hlasov, vďaka čomu skončil na druhom mieste za staronovým predsedom ŽSK Jurajom Blanárom, ktorý získal 63 165 hlasov.

Ilustračný obrázok k článku Mikolášik o výsledkoch volieb: Čakal som, že po ôsmich rokoch budú chcieť občania zmenu
Zdroj: TASR

„Chcem v prvom rade poďakovať voličom a hlavne mladým ľuďom, ktorí mi odovzdali hlas. Usiloval som sa priniesť zmenu do Žilinského kraja. Ale na druhej strane, súper, ktorému týmto aj blahoželám, urobil veľmi dobrý výsledok. Pracoval na tom osem rokov. Takže bolo ťažké súťažiť s takýmto silným oponentom,“ povedal Mikolášik.

Zdôraznil, že v kampani sa pravica v Žilinskom kraji dokázala zjednotiť a vytvoriť Koalíciu pre zmenu, čo je dobrý signál pre občanov aj do budúcnosti. „Toto nie je koniec sveta. Myslím si, že pravica môže veľmi konštruktívne občanom ponúkať alternatívu. A ponúkať možno iný spôsob používania verejných financií, iný spôsob sociálnej a zdravotníckej starostlivosti. A verím, že v blízkej budúcnosti bude dopyt občanov trošku silnejší a budú vyjadrovať ešte väčšiu túžbu na zmenu,“ uviedol Mikolášik.

Vďaka výsledku koaličných kandidátov, najmä za KDH a SDKÚ, bude podľa neho pokračovať práca v poslaneckom klube zastupiteľstva ŽSK. „Budú samozrejme niesť naďalej vysoko zástavu práce opozičných poslancov, ktorí budú samozrejme kontrolovať v zastupiteľstve kroky lokálnej vlády na čele s predsedom ŽSK,“ dodal Mikolášik.
Súboj o post predsedu ŽSK považuje za férový. „Či pán Blanár alebo ja sme jednoducho prinášali myšlienky, idey, programy. A tieto navzájom súťažili,“ uzatvoril Mikolášik.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM