Samospráva

Mestskí poslanci zasadnú: Rokovať budú o zmene názvu ulíc aj o rozpočte na najbližšie roky

V pondelok sa uskutoční deviate a posledné pracovné zasadnutie mestského zastupiteľstva v tomto roku. Poslanci sa stretnú na Radnici mesta Žilina o 14.00. Rokovať budú o viacerých dôležitých bodoch. Prečítajte si, o ktorých.

Ilustračný obrázok k článku Mestskí poslanci zasadnú: Rokovať budú o zmene názvu ulíc aj o rozpočte na najbližšie roky
Zdroj: Webnoviny.sk

Medzi najzaujímavejšie body 34. zasadnutia Mestského zastupiteľstva v Žiline, patrí schvaľovanie rozpočtu mesta Žilina na rok 2014 a návrh rozpočtu na ďalšie roky. „Predmetom schvaľovania je návrh programového rozpočtu Mesta Žilina na rok 2014, ktorý je zostavený ako prebytkový vo výške 17 230 €, pričom celkové rozpočtové príjmy sú v objeme 66 788 731 € a celkové rozpočtové výdavky sú v objeme 66 771 501 € . Návrh rozpočtu na roky 2015 a 2016 je informatívny a nezáväzný,“ píše sa v materiály k programu MZ.

Poslanci budú rokovať aj o názvoch ulíc v návrhu Návrh všeobecne záväzného nariadenia o určení názvov ulíc v meste Žilina – v mestskej časti Zástranie. Návrh na pomenovanie ulíc v mestskej časti Žilina – Zástranie je podľa materiálu k zasadnutiu nasledovný:

Pôvodný návrh 1986

Bartolomejská Jakubská Jánska Jozefská Krajná Matejská Michalská Na salaš Na Straník Ondrejská Peterská Spodná Stredná Šikmá Štefanská Tienistá Veterná Vrchná Zimná (bez označenia) (bez označenia)

Nové názvy 2013

Do Toboliny Medzi plotmi Stará dedina Jaššov dvor Do Magúr Pod cintorínom Brodňanov dvor (nie je v KN Zástranie) Na Straník Ondráškov dvor Škorvánkov dvor Kultúrna Kubov dvor Hore humnami Belajov dvor Na skotni Na chotári Kostolná Jána Mičicu Na vráta Kožov dvor

Ďalej sa poslanci budú na mestskom zasadnutí venovať návrhu na vyplatenie odmeny hlavnému kontrolórovi mesta Žilina. V materiály k zasadnutiu sa píše: „Vzhľadom k tomu, že hlavný kontrolór a útvar, ktorý riadi, zodpovedne plní úlohy jemu zverené zákonom i mestským zastupiteľstvom, navrhujem mu schváliť odmenu za kvalitné vykonávanie pracovných činností za obdobie od februára do novembra roku 2013 vo výške 1 188 €,“ uvádza sa v dôvodovej správe.

Nemenej zaujímavou správou bude Informatívna správa o výsledkoch hospodárenia Dopravného podniku mesta Žiliny, s.r.o. sumárne za I. – III. kvartál 2013 či Návrh všeobecne záväzného nariadenia Mesta Žilina o výške dotácie na prevádzku a mzdy na rok 2014 na žiaka základnej umeleckej školy, dieťa materskej školy a dieťa školského zariadenia.

Všetko dôležité z 34. zasadnutia Mestského zastupiteľstva v Žiline vám prinesieme na našom portály Žilina24.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM