Správy

Mesto Žilina sa pripravuje na Pamiatky zosnulých: Ako budú otvorené cintoríny?

Počas sviatkov budú premávať mimoriadne spoje. Na bezproblémový priebeh bude dozerať mestská polícia. K dispozícii bude aj nonstop telefonický dispečing.

Ilustračný obrázok k článku Mesto Žilina sa pripravuje na Pamiatky zosnulých: Ako budú otvorené cintoríny?
Zdroj: TASR

Cintoríny na území mesta Žilina budú počas Pamiatky zosnulých (2.11.) otvorené nonstop a k dispozícii bude aj nonstop telefonický dispečing.

Podľa primátora Žiliny Igora Chomu sa budú môcť občania počas Pamiatky zosnulých na dispečingových číslach 0905 509090 a 0905 787342 in­formovať a dávať podnety na čokoľvek, čo sa týka cintorínov. „Pracovníci na týchto číslach budú pripravení reagovať veľmi promptne. Nápomocná bude aj mestská polícia, ktorá bude hliadkovať na všetkých cintorínoch, priľahlých parkoviskách. Budeme klásť dôraz na to, aby dozerali na bezproblémový priebeh,“ povedal žilinský primátor.

Doplnil, že mestská spoločnosť ŽILBYT, s.r.o., zabezpečuje od začiatku októbra kosenie jednotlivých cintorínov.„Na Novom cintoríne a na cintorínoch v mestských častiach Mojšova Lúčka, Zástranie, Strážov, Vranie a Žilinská Lehota, kde sa dováža voda v cisternách, zabezpečíme dovoz vody ako po minulé roky,“ uviedol Choma.

Upozornil aj na prázdninový režim a mimoriadnu prepravu v mestskej hromadnej doprave (MHD) počas Pamiatky zosnulých. „Prázdninový režim bude platiť na linkách MHD 28. a 31. októbra. Počas Pamiatky zosnulých budú premávať mimoriadne spoje z centra mesta na Starý a Nový cintorín a späť. Spoje budú jazdiť zo železničnej stanice po trase linky číslo 31 v hodinových intervaloch,“ dodal žilinský primátor.

Čítajte tiež:

Žilinská nemocnica: Pri operácii chrbtice využila ako prvá v SR nový systém

Mesto Žilina boduje: V poslednom období získalo viaceré ocenenia

Foto: ilustračné

Žilina v OBRAZOCH
15
Galéria
Zdroj: Matej Janík
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM