Správy Samospráva

Mesto Žilina bude v roku 2018 hospodáriť s rozpočtom vyše 72 miliónov eur

Mesto Žilina bude v budúcom roku hospodáriť s vyrovnaným rozpočtom. Navyšoval sa na strane príjmov i výdavkov.

Ilustračný obrázok k článku Mesto Žilina bude v roku 2018 hospodáriť s rozpočtom vyše 72 miliónov eur
Foto: Soňa Vanovčanová / Zdroj: zilina.dnes24.sk

Mesto Žilina bude v roku 2018 hospodáriť s vyrovnaným rozpočtom nad úrovňou 72 miliónov eur. Na pondelkovom zasadnutí o tom rozhodli poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Žiline.

Rozpočet bol podľa vedúceho odboru ekonomického Mestského úradu (MsÚ) v Žiline Karola Kruteka schválený ako vyrovnaný v predpokladanej výške zhruba 71 miliónov eur. „Poslanci ho navýšili na strane príjmov aj výdavkov približne na úrovni jedného milióna eur. Navýšenie išlo predovšetkým do oblasti grantov a podpory športových klubov. Podpora športových klubov sa vyšplhala po doplnení poslancami na úroveň 350.000 eur a ostatné granty sa dostali v podstate na úroveň roku 2017,“ povedal Krutek.

Doplnil, že pri ostatných schválených poslaneckých návrhoch išlo o zapájanie prostriedkov, ktoré už raz boli schválené v roku 2017. „Ale zdá sa, že do konca roku vyčerpané nebudú. Čiže, poslanci to takýmto spôsobom v úvodzovkách presúvajú na rok 2018. Má to svoju logiku, lebo na tých akciách sa bude pracovať od začiatku roka. Tak je tam predpoklad, že tieto prostriedky bude treba mať v rozpočte,“ podotkol vedúci odboru ekonomického žilinského mestského úradu.

Hlavnou prioritou mesta pri zostavovaní rozpočtu bolo podľa neho čerpanie eurofondov. „To je aj podstatná časť kapitálových výdavkov mesta. Smerujú hlavne na dopravný podnik, čiže na doriešenie infraštruktúry z hľadiska dokúpenia nových trolejbusov, informatizácie dopravného podniku a celých systémov. Potom hlavne na rozvoj materských škôlok – nadstavby a ich rozšírenie. A ostatné projekty, ako napríklad revitalizácie vnútroblokov,“ uzavrel Krutek.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM