Jozef Legéň Rôzne

Nekončiaci problém sídliska Hájik s diviakmi: Tento krok mesta má ľuďom pomôcť...

Obyvatelia Hájika a okolia majú neustále problémy s premnoženými diviakmi, ktoré spôsobujú škody na úrode a vyskytujú sa aj na sídlisku a v záhradách. Mesto chce túto situáciu riešiť pomocou dobrovoľníckej brigády, na ktorej sa preriedia kroviny a presvetlia pozemky. Zúčastniť sa môže každý.

Ilustračný obrázok k článku Nekončiaci problém sídliska Hájik s diviakmi: Tento krok mesta má ľuďom pomôcť...

Problém s diviakmi na sídlisku Hájik je dlhoročným problémom. Mesto sa túto situáciu snažilo už viackrát riešiť, žiaľ neúspešne. „Mesto Žilina si plne uvedomuje nepríjemnú a nebezpečnú situáciu ohľadom prítomnosti diviakov v intraviláne mesta, obzvlášť na sídlisku Hájik. Iniciovali sme rokovania a vyvinuli veľký tlak na príslušné orgány a organizácie, ktoré sú kompetentné v uvedenej problematike konať, žiaľ, zatiaľ sa nepodarilo dosiahnuť želaný výsledok,“ povedal hovorca mesta Pavol Čorba.

Podľa mesta problém zvýšeného výskytu diviakov je totiž spôsobený dozrievaním ovocia a plodov, ktoré sa v blízkom sade nachádzajú a sú zdrojom potravy pre diviačiu zver.

„Mestu neostáva nečinné a iniciatívne prichádzame s tým, aby sa dobrovoľníci v sobotu 19. októbra 2013 zúčastnili brigády, na ktorej by sme preriedili kroviny a presvetlili pozemky, na ktorých sa zdržiavajú diviaky,“ pozýva na brigádu hovorca.

foto: ilustračné

Pomôžte ochrániť Hájik pred diviakmi
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM