Samospráva

Mesto ide zlepšiť komunikáciu s občanmi, pomôcť má poriadny balík peňazí

Mesto Žilina získa v rámci Operačného programu informatizácia spoločnosti (OPIS), spolufinancovaného z Európskeho fondu regionálneho rozvoja, 2, 567 milióna eur. Peniaze pôjdu na rekonštrukciu celej počítačovej siete. Radnica ďalej pripravuje redizajn internetovej stránky a ďalšie novinky.

Ilustračný obrázok k článku Mesto ide zlepšiť komunikáciu s občanmi, pomôcť má poriadny balík peňazí
Zdroj: TASR

Finančné prostriedky podľa primátora Žiliny Igora Chomu dostane mesto ešte v tomto roku a bude sa môcť pustiť do výraznej rekonštrukcie celej počítačovej siete. „A skvalitniť tak zásadným spôsobom komunikáciu medzi úradom a občanom. Čo je dôležité, pretože s hardvérom, ktorý máme k dispozícii sa naozaj zázraky robiť nedajú. Isto budú nové servery a aj naša internetová stránka získa nový priestor,“ povedal žilinský primátor.

Pripomenul, že mesto pripravuje aj redizajn internetovej stránky. „Rekonštrukcia mestskej stránky je už vo fáze dolaďovania a v druhej polovici februára by mala byť naplno spustená,“ dodal Choma.

Mesto pripravuje a zavádza aplikácie WebGIS, za účelom sprístupnenia dát širokej verejnosti. „V tomto systéme máme už podklady od všetkých organizácii, od elektrární, katastra atď. Chceme, aby sa aj občan vedel prostredníctvom mestských stránok pripojiť tak, aby vedel získať potrebnú informáciu, ktorá môže byť verejná a naozaj nie je tajná,“ uzavrel Choma. Tieto chystané stránky resp. aplikácie majú zásadným spôsobom napomáhať orientovať sa vo veciach aj bežnej verejnosti.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM