Jozef Legéň Šport

Memoriál Tonyho Puverle: V Žiline po prvý raz rugby na ligovej úrovni

Po prvý krát v Žiline sa podarilo zrealizovať 3. ligové kolo Majstrovstiev Slovenka v rugby. Žilinské "medvede" si zmerali sily so slovenskou špičkou.

Ilustračný obrázok k článku Memoriál Tonyho Puverle: V Žiline po prvý raz rugby na ligovej úrovni
Foto: Jozef Legéň / Zdroj: Dnes24.sk

Sobotňajšie predpoludnie v Trnovom patrilo všetkým nadšencom rugby. Žilina Bears rugby club zorganizoval 3. ligové kolo Majstrovstiev Slovenka v rugby 7s – Memoriál Tonyho Puverle. Je to prvý krát čo sa hralo v Žiline rugby na ligovej úrovni. Počasie príliš neprialo, avšak to nezabránilo asi stovke fanúšikov prísť a podporiť svoje mužstvá.
Okrem žilinských " medveďov" sa v tvrdých a však férových súbojoch predstavili mužstvá: RK Slovan Bratislava, RK Bratislava, RK Spartak Trnava, RK Slávia TUKE Košice. Turnaj odštartoval zápasom domácich Žilina Bears RC proti 1. RC Slovan Bratislava. Slovanisti Žilinčanom nič nedarovali a v prvom meraní síl Žilinčania ľahko podľahli. Po každom z desiatich tvrdých zápasov si súperi podali ruky, čo naznačovalo, že protihráči k sebe chovali rešpekt a že najdôležitejším bolo, že sa podarilo tento šport po prvýkrát oficiálne realizovať na území Žiliny.

sekretár ŽILINA BEARS rugby club Dávid Mihalík sa k turnaju vyjadril:

„Organizácia turnaja nebola jednoduchá, ale robili sme to prvý krát, avšak dovolím si povedať, že sme ju zvládli vcelku dobre. Prišlo nás povzbudiť veľa divákov, takže atmosféra bola fajn. Počasie tiež vyšlo. Jediné čo sa nedá hodnotiť veľmi pozitívne bola naša hra. Skor by som povedal, že to bolo trápenie. Nevedeli sme rozhodiť a presunúť hru, nehrali sme tímovo, nevedeli sme dostať súpera pod tlak. Môžeme sa vyhovárať na čokoľvek, ale to nám nevylepší herný štýl. Musíme zabrať, začať viac makať na sebe, zlepšíť herný štýl. Jedine tak môžeme pomýšľať na víťazstvá a lepšie umiestnenia."

Výsledky:

Slovan – RC Bears ZA 38:0 RK Slávia TUKE – RC Spartak TT 24:17 Slovan – RK Bratislava 12:5 RC Bears ZA – RC Spartak TT 5 :12 RK Slávia TUKE – RK Bratislava 31: 21 Slovan – RC Spartak TT 33:5 RC Bears ZA – RK Bratislava 0:36 RK Slávia TUKE – Slovan 12:42 RK Bratislava – RC Spartak TT 28:14 RC Bears ZA – RK Slávia TUKE 5:38 Marobudonu Bardejov za neúčasť na 3 kole ,kontumuje zápasy a každému klubu do tabulky boli prirátané 3 body a skóre 30:0.

Tabulka po 3 kole:

1. RC Slovan Bratislava 42 bodov 513:49
RK Bratislava 36 bodov 398:119
RK Slávia TUKE Košice 24 bodov 278 :289
RC Spartak Trnava 19 bodov 211:319
RC Bears Žilina 13 bodov 142 : 333
1.FŠK Marobudon Bardejov 0 bodov 0 :450

Memoriál Tonyho Puverle: V Žiline po prvý krát rugby na ligovej úrovni
30
Galéria
Foto: Jozef Legéň / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM