Rôzne

Medzinárodný festival outdoorových filmov opäť v Žiline: Čaká nás dobrodružstvo aj adrenalín

Aj tento rok v našom meste uvidíme filmy o športe, živote s outdoorovou tematikou. A to vďaka festivalu, ktorý začína o pár dní, pričom vstup na festival je bezplatný.

Ilustračný obrázok k článku Medzinárodný festival outdoorových filmov opäť v Žiline: Čaká nás dobrodružstvo aj adrenalín
Zdroj: Dnes24.sk

Do Žiliny opäť zavíta Medzinárodný festival outdoorových filmov. V poradí 13. ročník bude prebiehať od 28. do 31. októbra na Mestskom úrade v Žiline. Podľa Pavla Čorbu, hovorcu mesta Žilina, festival predstaví filmy o športe, živote s outdoorovou tematikou, a tiež dobrodružné, extrémne, adrenalínové a cestopisné filmy, ktoré získali ceny aj na prestížnych festivaloch v zahraničí

Ako dodal, filmy medzi sebou súťažia v štyroch kategóriách, ktoré sú označené písmenami: „A – dobrodružný a extrémny športový film – športy v prírode (okrem horolezectva a vodných športov), lyžovanie, horské bicykle, atď. B – horolezecký a horský film – horolezecké športy, expedičné lezenie, lezenie v ľade, polárna expedícia, horská krajina, človek a hory. C – dobrodružný vodný športový film – rafting, vodné športy, podvodná speleológia, atď. D – cestopisný film – filmy výhradne cestopisného charakteru nezaradené do kategórii A, B, C,“ vysvetlil hovorca. Nesúťažné filmy, ktoré nemajú nárok na cenu, sú označené N.

Festival prebieha vo vyše 40 mestách v Česku, na Slovensku a tiež v Rusku. Svoju púť začal v piatok 9. októbra v Ostrave. V Žiline sa festival koná s finančnou podporou a spoluprácou mesta Žilina. Vstup naň je bezplatný.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM