Jozef Legéň Šport

Medzinárodné majstrovstvá v plávaní Masters: V Žiline sa lámali nielen osobné rekordy

Počas víkendu 6-7. apríla 2013 sa v Žiline uskutočnili Medzinárodné majstrovstvá v plávaní. Súťažilo sa v rôznych plaveckých štýloch a kategóriách.

Ilustračný obrázok k článku Medzinárodné majstrovstvá v plávaní Masters: V Žiline sa lámali nielen osobné rekordy
Zdroj: TASR

Počas víkendu sa v Mestskej krytej plavárni V Žiline konali Medzinárodné majstrovstvá SR Masters. Organizátormi týchto pretekov boli Plavecký seniorský klub Žilina a Slovenská plavecká federácia. Vek každého súťažiaceho by mal byť viac ako 25 rokov. Preteky MASTERS fungujú podľa regule organizácie FINA a jednotlivé kategórie sú odstupňované po 5 rokoch.

Dosahované časy sú bodované podľa algoritmu vzťahujúceho sa na aktuálne platný plavecký svetový rekord v jednotlivej disciplíne. Toto umožní porovnanie výkonu aktívneho vrcholového 25 ročného plavca s aktívnymi amatérmi v akomkoľvek veku. Majstrovstvá SR sú súťažou jednotlivcov a štafiet. Prví traja pretekári v absolútnom poradí v jednotlivých disciplínach získali medailu a diplom. Ženy i muži súťažili v disciplínach: voľný spôsob, prsia, znak, motýlik, polohové preteky, štafeta. Kompletné výsledky Medzinárodných majstrovstiev nájdete tu.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM