Soňa Vanovčanová Kultúra

Máte už plány na víkend? Najvyšší čas vybrať si, kam v Žiline

Pracovný týždeň sa schyľuje ku koncu. Doprajte si cez víkend zaslúžený oddych a vybehnite niečo zažiť.

Ilustračný obrázok k článku Máte už plány na víkend? Najvyšší čas vybrať si, kam v Žiline
Zdroj: TASR

Koncert:

Flautový recitál

Piatok, 20. apríla, 18.00 hod., Rosenfeldov palác Žilina

Barbora Pažická (flauta), Jana Fajerová (klavír)

Na večernom koncerte interpretky predstavia diela pre flautu a jej menšiu verziu- pikolu. Priezračne čistú melódiu flauty podporia plné farby klavíra. Postupne koncertom zaznejú skladby francúzskych, nemeckých a českých skladateľov, či už v kompozíciách pre flautu sólo, alebo v komornom zoskupení.

Vrcholom koncertu bude romantická skladba od Paula Taffanela- jedného z najvýznamnejších predstaviteľov flauty vôbec. Druhá polovica koncertu bude venovaná kompozíciám pre pikolu a klavír. Interpretka Vám priblíži farebnosť a nežnosť tohto krásneho nástroja.

Koncert:

EMMA Drobná

Piatok, 20. apríla, 18.00 hod., Eventhouse Žilina

Emma Drobná stihla po víťazstve v SuperStar dobiť rebríčky rádiových hitparád s debutovým singlom Smile, následne zabodovať na Slovensku i v Čechách s druhým singlom Words, zahviezdiť v televíznych šou Tvoja tvár znie povedome i Let´s Dance a vydať debutový album You Should Know. Ten predstaví fanúšikom naživo na svojom prvom koncertnom turné už v apríli!

Koncert:

Fallgrapp

Piatok, 20. apríla, 20:00 hod., Smer Music Bar

Slovenská kapela Fallgrapp je netradičným hudobným zoskupením, v ktorom sa podmanivo spája elektronika s akustickými nástrojmi, husľovým triom a ženským vokálom. Ich živé koncerty charakterizuje nezameniteľná intímna atmosféra, zaujímavo vrstvené aranžmány, zvuková a harmonická pestrosť a netradičný prístup k textom v slovenčine.

Kapela vznikla v roku 2012 a postupne sa vyprofilovala do stálej 8-člennej zostavy. Žánrovo sa pohybuje na pomedzí štýlov ako organická elektronika, downtempo, trip hop a alternatívny pop. Fallgrapp sa počas svojej existencie objavili na viacerých prestížnych festivaloch doma i v zahraničí, vrátane showcasového festivalu Eurosonic Noorderslag v Holandsku. Taktiež sa predstavili ako predkapela známeho producenta a hudobníka Bonoba.

Debutový album Rieka nesie prvenstvo v počte získaných hudobných ocenení Radio_Head Awards v rámci jedného roka. Rieka získala hneď štyri ceny – Album roka 2014, Singel, Debut a Elektornická nahrávka. Fallgrapp už vydali aj svoj druhý album s názvom V hmle, ktorý potvrdil ich schopnosť hudobného napredovania a stal sa jedným z najzaujímavejších hudobných počinov slovenskej scény za rok 2017.

Workshop:

Linoryt

Sobota, 21. apríla, 10.00 – 17.00 hod., Stanica Žilina – Záriečie

Kutilská dielňa (nielen) pre ženy – Do-it-herself: Linoryt

Pre veľký záujem opakujeme januárový workshop linorytu – tlače z výšky. Lektorka Monika Ondášová vás naučí, ako prenášať motív na matricu, ako správne a hlavne bezpečne zachádzať s rydielkami, oboznámite sa s princípom tzv. negatívneho rytia, ako naniesť farbu tlačiarenským valčekom a ako tlačiť v domácom prostredí pomocou domácich potrieb.

Nápadom a fantázii sa medze nekladú. Výsledkom môže byť farebná linorytová grafika, ako aj potlač na baliaci papier, vlastnoručne vytlačené pohľadnice, vizitky, potlač na látku, či plátenné tašky.

Svoje miesto si registrujte mailom na nienke@stanica.sk.

Divadlo pre deti:

Buchty a loutky – Kocúr v čižmách

Sobota, 21. apríla, 16.00 hod., Stanica Žilina – Záriečie

Kde bolo tam bolo, žili traja bratia a otecko im nechal dedičstvo. Najstarší syn dostal mlyn, prostredný peniaze a najmladší, hm, pre toho ostal len kocúr. Cha cha, iba obyčajný kocúr?

Ale pozor, on tak celkom obyčajný nie je, on totižto rozpráva! A dokáže tiež všeličo vymyslieť a zariadiť, napríklad princeznú alebo… Neveríte? Tak sa príďte pozrieť!

Bábková rozprávka spracovaná voľne na motívy knihy Charlesa Perraulta.

Koncert:

Metaloví Bastardi Tour

Sobota, 21. apríla, 19.00 hod., Stanica Žilina – Záriečie

Metaloví Bastardi Tour – Čad, Malignant Tumour (CZ), Acid Force

Čad v trojčlennej zostave s legendárnym basákom Hulom zahrajú celého Bastarda. Malignant Tumour z Ostravy predvedú svetovú šou a zahrajú všetky hity. Acid Force ťa rozkopú svojou energiou.

Pred samotným koncertom prebehne diskusia o súčasnosti a budúcnosti slovenského a českého metalu, ktorú povedie Rudi Rus.

Párty:

D-Unity

Sobota, 21. apríla, 20.00 hod., *enjoyclub Žilina

Kanadská hviezda D-Unity v žilinskom *enjoyclub-e

★ Enjoy The Music prináša do mesta kvalitnú svetovú tanečnú klubovú hudbu. Na Mariánskom námestí v *enjoyclub-e si doslova užijeme hudbu. Aprílové pokračovanie tohto party konceptu so sebou prináša veľké meno.

Čaká nás jedinečná noc so špeciálnym hosťom z Kanady, jeho hudba vychádza vo vydavateľstvách Toolroom, Suara, Intec a jeho značka Unity Records sa stala synonymom moderného soundu.

Aby toho nebolo málo, tak o support sa postará rezidentný DJ noci Enjoy The Music Drahosh a jeho hosť DJ Martin Frost.

Koncert:

P.A.T. 3UMF TOUR

Sobota, 21. apríla, 21:00 hod., Smer Music Bar

P.A.T. aka Pouličný Autor Tónov vyráža na TOUR so svojim debutovým albumom.

Nedeľné predstavenie pre verejnosť:

Najlepšia rozprávka o Červenej čiapočke

Nedeľa, 22. apríla, 16.00 hod., Bábkové divadlo Žilina

Veselá klauniáda pre deti od troch rokov. Tento známy príbeh vám zahrajú štyria smiešni a popletení herci. Príchod divákov ich totiž úplne zaskočil. Dnes sa predsa hrať nemalo. Ale sa hrať bude! Veselá štvorica sa rozhodne narýchlo zahrať rozprávku o Červenej čiapočke. Tú predsa všetci poznajú a majú ju radi. Kde však tak narýchlo vziať rekvizity a kulisy? Stačí len trochu porozmýšľať. Šikovní herci sa rýchlo vynájdu. Zahrajú divadlo s dáždnikmi, ktoré si v divadelnej šatni zabudli zábudliví diváci. Rozprávka plná veselých scén, vtipov a pesničiek určite zabaví veľkých aj malých divákov.

  • Scéna a kostýmy: Zuzana Kadlčáková
  • Pohybová spolupráca: Peter Tabaček
  • Hudba: Kamil Žiška
  • Réžia: Peter Palik

Hrajú: Jozef Abafi, Milada Filipčíková a.h., Barbora Juríčková,Jan Homolka

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM