Rôzne

Máte radi cyklistiku a vyznáte sa v móde? Mesto Žilina vyhlásilo originálnu súťaž

Kto má cit pre módu a je zároveň cyklistickým nadšencom, mal by spozornieť. Môže sa totiž prihlásiť do netradičnej súťaže, ktorá určí najelegantnejšiu cyklistku/cyklistu a najvtipnejšiu fotografiu cyklistu/cyklistky.

Ilustračný obrázok k článku Máte radi cyklistiku a vyznáte sa v móde? Mesto Žilina vyhlásilo originálnu súťaž
Zdroj: Dnes24.sk

Podpora cyklistiky v meste ako alternatívy automobilovej dopravy a zároveň predstavenie cyklistiky v zábavnom smere je cieľom cyklistickej súťaže „Štramanda & Modrofúz.“ Jej vyhlasovateľom je mesto Žilina a občianske združenie Mulica.

„Súťaží sa v dvoch kategóriách, a to najelegantnejšia cyklistka/cyklista a najvtipnejšia fotografia cyklistu/cyklistky. Súťaž je určená pre všetkých priaznivcov cyklistiky, ktorí sa zároveň vyznajú v móde alebo majú zmysel pre humor,“ informoval Pavol Čorba, hovorca mesta Žilina. „Kategória najelegantnejšia cyklistka/cyklista je pre súťažiacich, ktorí vzbudzujú pozornosť okolia, ale zároveň dokážu vyzerať na bicykli elegantne. V kategórii najvtipnejšia fotografia cyklistu/cyklistky, sa predstavia fotografie súťažiacich vo vtipnej situácii, ktorú sa im podarilo zachytiť,“ priblížil.

Ako dodal, registrácia do súťaže trvá do 9. septembra. Záujemcovia sa môžu zapojiť vyplnením elektronickej prihlášky na: www.sport.zilina.sk, ktorú pošlú so súťažnou fotografiou. „Do 20. septembra budú súťažiaci zbierať hlasy pre svoje fotografie. Do hlasovania sa môže zapojiť každý a výsledky budú priebežne uverejňované. Deň pred ukončením hlasovania sa priebežné výsledky skryjú v záujme zvýšenia napätia pred vyhodnotením súťaže,“ doplnil hovorca.

Vyhodnotenie súťaže sa uskutoční na Mariánskom námestí 22. septembra po skončení Jesennej cyklojazdy za účasti hudobnej skupiny Balkansambel. Súťaž je súčasťou kampane Európskeho týždňa mobility 2015.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM