Jozef Legéň Kultúra

Mamičky zo Slovenska zahodili ostych: Na fotografiách predstavujú krásu dojčenia

Team celoslovenskej kampane „Dojčiť je IN“ v rámci Európskeho týždňa dojčenia predstaví unikátnu výstavu s názvom 4,2. Témou výstavy, ktorá putuje po celom Slovensku, je jedinečné puto medzi matkou a dieťaťom od narodenia až po prirodzené odstavenie.

Ilustračný obrázok k článku Mamičky zo Slovenska zahodili ostych: Na fotografiách predstavujú krásu dojčenia
Foto: Slávka Kellová

Číselný názov výstavy predstavuje fakt, že priemerná doba dojčenia vo svete je 4,2 roka. Fotografie poskytli mamičky z celého Slovenska, ktoré sa nehanbili a ukázali v plnej kráse silu momentu dojčenia.

V Žilinskom kraji bude výstava prebiehať na dvoch miestach. Výstavu sprístupnia 30. septembra v priestoroch koncertnej sály Súkromnej ZUŠ na Tranovského ulici v Liptovskom Mikuláši a potrvá do 4. októbra 2013. Potom sa presunie do Liptovského Hrádku, kde si ľudia môžu túto netradičnú výstavu pozrieť zadarmo od 7. októbra do 7. novembra v kaviarni na Wiznerovom námestí.

„Dojčenie je omnoho viac než len pitie materského mlieka a je prirodzené kdekoľvek a kedykoľvek – podľa potrieb dieťaťa. Dojčenie nie je len kŕmenie,“ prízvukuje Adriana Kráľová, členka organizačného tímu kampane Dojčiť je IN.

„Hlavnou myšlienkou výstavy ako aj celej kampane je, aby spoločnosť vnímala dojčenie ako normu. Aby sa matky už nemuseli skrývať, aby mohli s pochopením okolia nadojčiť svoje deti kdekoľvek a kedykoľvek. Dojčenie je prirodzené, len spoločnosť na to zabudla,“ dodala Adriana Kráľová.

Foto: 4,2

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM