Jozef Legéň Rôzne

Malý potôčik behom chvíle nabral silu: Na Solinkách zatopilo hlavnú cestu

V pondelkový podvečer priniesol pre sídlisko Solinky neobvyklú situáciu. Inokedy veľmi malý potok Všivák sa vylial zo svojho koryta a zalial okolité parkoviská a cesty.

Ilustračný obrázok k článku Malý potôčik behom chvíle nabral silu: Na Solinkách zatopilo hlavnú cestu
Foto: Jozef Legéň / Zdroj: Dnes24.sk

Začalo sa to výdatnou búrkou. Intenzívny dážď behom pár minút rozvodnil potok Všivák a zalial konečnú zastávku MHD až po odbočku smerom na sídlisko Vlčince. Rozvodnenie zasiahlo aj parkovisko a autá, ktoré tam parkovali, avšak žiadne škody na majetku nevznikli.

„O tomto chronickom probléme Mesto má vedomosť, táto situácia vzniká pri enormne výdatnom daždi, len realizovať nápravu v tomto smere nám kompetencie nedovoľujú, aj keby sme mali na to finančné prostriedky, keďže je to v rukách SVP,“ informoval hovorca mesta Pavol Čorba. Od Slovenského vodohospodárskeho podniku sme doposiaľ oficiálne vyjadrenie nedostali.

Včerajší večerný prívalový dážď spôsobil problémy aj na iných tokoch. Vysoká bola aj hladina Rajčanky a menších potokov v Rosine a Rosinkách. Po vyliati Všiváku sa však voda vrátila už spať do koryta a ostali po nej len nánosy blata. Aktuálne však v Žiline nepretržite prší, čo môže spôsobiť stúpanie hladín tokov, avšak Slovenský hydrometeorologický ústav nevydal pre oblasť Žiliny a Kysúc žiadnu meteorologickú ani hydrologickú výstrahu.

zdroj vida: youtube.com/Tomáš Ďurana.

Solinky_potok_hlavná_cesta
1
Galéria
Solinky_potok_hlavná_cesta
5
Galéria
Foto: Jozef Legéň / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM