Igor Petrík Správy

Malý i veľký budú čítať zadarmo: Žilinu spestria verejné knižnice

V týchto dňoch v Žiline prebieha realizácia zaujímavého projektu. Jeho výsledkom bude šesť verejných miniknižníc po celom meste, ktoré veľkým i malým čitateľom umožnia požičiavať si knihy úplne zadarmo.

Ilustračný obrázok k článku Malý i veľký budú čítať zadarmo: Žilinu spestria verejné knižnice
Zdroj: TASR

Do konca augusta pribudne v Žiline šesť verejných miniknižníc. „Termín realizácie projektu je od 1. apríla do 30. augusta. Štyri miniknižnice budú umiestnené na detských verejných ihriskách so záhradou (Solinky, Vlčince, Hliny, Trnové) v spolupráci s materskými centrami zo Žiliny, jedna v komunitnej záhrade v Dennom centre pre seniorov a jedna pre dospelých čitateľov v centre mesta na Mariánskom námestí,“ povedal Pavol Čorba, hovorca mesta.

Ako ďalej dodal, výsledkom projektu budú vytvorené nové kultúrne možnosti pre malých i veľkých čitateľov na šiestich verejných miestach v meste. Prostredníctvom takto dostupných miniknižníc bude možné si požičiavať knihy bez nákladov na rodinný rozpočet.

„Celkové náklady na projekt sú 1 205 eur. Projekt bude financovaný prostredníctvom Nadačného fondu Kia Motors Slovakia v Nadácii Pontis vo výške tisíc eur a z rozpočtu mesta Žilina vo výške 205 eur,“ doplnil Čorba.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM