Soňa Vanovčanová Rôzne Správy

Má také aj váš potomok? Najobľúbenejšie mená žilinských bábätiek 2017

V uplynulom roku 2017 sa v Žiline narodilo 1541 bábätiek a počet narodených detí v Žiline tak oproti roku 2016 stúpol. Aké mená dávali rodičia žilinským bábätkám najčastejšie?

Ilustračný obrázok k článku Má také aj váš potomok? Najobľúbenejšie mená žilinských bábätiek 2017
Zdroj: TASR

Každé novonarodené dieťa dostane od svojich rodičov do vienka krstné meno, ktoré ho bude sprevádzať po celý život. Preto je výber veľmi dôležitý. Najviac žilinských rodičov sa počas roka 2017 priklonilo ku výberu tradičných domácich mien, no v prvej desiatke obľúbenosti sa v posledných rokoch udomácnili i zahraničné krstné mená.

Rebríčku chlapčenských krstných mien už niekoľko rokov kraľuje Jakub, za ním sa v roku 2017 umiestnil Michal a tretím najobľúbenejším menom mužského pokolenia bol u Žilinčanov Adam. Ďalej nasledujú Martin, Tomáš, Matej, Matúš, Peter, Samuel a Dávid.

Prvú priečku zoznamu najobľúbenejších dievčenských krstných mien obsadila Ema, za ňou sa umiestnila Viktória a tretím „naj“ menom roka 2017 bola Sofia. Okrem týchto mien rodičia často dávali dievčatám mená Laura, Kristína, Dominika, Vanesa, Sára, Lucia i Alexandra.

Uplynulý rok 2017 bol pre Žilinu plodnejší, ako ten predchádzajúci, a na svet vypýtalo viac detí. „V roku 2017 sa vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Žiline (FNsP) narodilo 1541 bábätiek, z toho 22 dvojčiat, čo je v porovnaní s rokom 2016 o 123 no­vorodencov viac,“ uviedla hovorkyňa FNsP v Žiline Viera Jurčiová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM