Michal Demjanovič Rôzne

Lyžovačka v okolí Žiliny: Prvé vleky spúšťajú už o pár dní!

Lyžiarske stredisko Makov sľubuje lyžovačku už budúci víkend. Ako sú na tom ostatné svahy?

Ilustračný obrázok k článku Lyžovačka v okolí Žiliny: Prvé vleky spúšťajú už o pár dní!
Zdroj: TASR

Je tu koniec novembra a milovníci zimných športov si začínajú brúsiť zuby na aktívny relax na blízkych svahoch. Zisťovali sme, ako to so štartom sezóny vidia prevádzkovatelia stredísk.

Záleží od počasia

Lyžiarske stredisko Makov ráta s otvorením sezóny počas druhého decembrového víkendu. „Pri optimálnych podmienkach s počasím, by sme chceli otvoriť už 10.12.2016,“ uviedli zo SKI MAKOV.

Lyžiarske stredisko Straník, ktoré sa nachádza len asi 3 km od Žiliny v mestkej časti Zástranie sa na sezónu pripravuje a všetko záleží od počasia. Lyžovačku v stredisku Vrátna Free Time Zone, ktoré sa nachádza v národnom parku Malá Fatra si užijeme pravdepodobne až v priebehu druhého decembrového týždňa.

„Ak nám snehové podmienky dovolia, radi by sme lyžiarsku sezónu otvorili v priebehu 2. decembrového týždňa. Tak s nádejou čakáme, že sa nám to splní,“ uviedla Petra Mihová, marketing Vrátna Free Time Zone.

V súčastnosti je zatvorené aj stredisko Stránik, to však nemusí platiť dlho a s dostatočným množstvom napádaného snehu by nemalo nič brániť jeho otvoreniu. „Otvorenie máme naplánované, keď napadne dostatok prírodného snehu, kedže nemáme umelé zasnežovanie,“ uviedol Branislav Ponechal.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM