Zuzana Gadušová Samospráva

Ľudia sa sťažovali na chaos v názvoch ulíc a boli vypočutí: Radnica ide meniť ich mená!

Ľudia sa sťažovali na nesystematické usporiadanie názvov a vyžiadali si nové názvy ulíc. Obyvatelia, sanitky, hasiči, polícia sa tak už bez chaosu dostanú na správne miesto.

Ilustračný obrázok k článku Ľudia sa sťažovali na chaos v názvoch ulíc a boli vypočutí: Radnica ide meniť ich mená!
Foto: Katarína Oravská

V prímestskej časti Zástranie sa zmenia názvy ulíc. Obyvatelia sa sťažovali na chaos v názvoch ulíc a vyžiadali si túto zmenu pre lepšiu orientáciu v Zástraní. Pracovníci mestského úradu namontujú vo štvrtok doobeda nové tabule s novými názvami ulíc. „Polícia, hasiči, sanitky, správa ciest, pracovníci na pošte ale aj samotní obyvatelia si vyžiadali prerobenie názvov ulíc pre lepšiu orientáciu" vyjadrila sa A. Smikoňová zo zastupiteľského zboru v Žiline.

Nové názvy ulíc si vybrali obyvatelia Zástrania a majú pomôcť v lepšom orientovaní sa pri dôležitých situáciách, kedy ide aj o život „Nové názvy ulíc v Zástraní, ktoré si vybrali miestni obyvatelia podľa svojich tradičných názvov, boli schválené mestským zastupiteľstvom v decembri minulého roku. Nanovo pomenované ulice v Zástraní významne pomôžu lepšej orientácií najmä záchranným zložkám, kedy je presná lokalizácia a rýchlosť príjazdu častokrát otázkou života“ povedal hovorca Pavol Čorba

„Žiadame obyvateľov, aby pracovníkom mestského úradu umožnili prístup na pozemok a následnú montáž tabúľ na fasády rodinných domov“ uviedol hovorca žilinskej radnice. „Pridelenie orientačných čísiel na už existujúce stavby na uliciach s novými názvami v mestskej časti Zástranie si občania môžu prísť vybaviť do Klientskeho centra Mestského úradu v Žiline kedykoľvek v úradných hodinách,“ dodal P. Čorba.

Foto:ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM