Hokej

Líder nestačil na Žilinu, východniarske derby pre Košice

Vo Zvolene sa hral zaujímavý hokej v dobrom tempe. Líder nastúpil bez dvoch kľúčových hráčov, obrancu Ladislava Čierneho a útočníka Michala Chovana. Domácim nevyšiel úvod, nechali sa často vylučovať, čo Žilinčania využili gólom z presilovky: v 3. min švihom prekonal Šimka najproduktívnejší hráč host

Ilustračný obrázok k článku Líder nestačil na Žilinu, východniarske derby pre Košice
Zdroj: TASR

Hokejisti spod Dubňa mohli svoj náskok aj zvýšiť, ale P. Kopecký neuspel zoči-voči brankárovi Zvolena. Keď sa sily na ľade vyrovnali, udreli aj domáci. V 9. min od modrej čiary Výborný nahodil puk a ten sa dostal až za gólmana Žigárdyho – 1:1.

Hostia naďalej dobiedzali, v 14. min mal veľkú príležitosť zblízka voľný Krajči, ale Šimko nekapituloval. Zvolenskí hokejisti boli úspešnejší: v 16. min Podkonický prihral L. Juríkovi, ktorý prešiel cez dvoch hráčov hostí a pokoril aj brankára – 2:1.

Gólova tretina

Aj v druhej tretine sa hral dobrý hokej. Žilinčania vyrovnali v 25. min po rýchlom protiútoku, keď najprv strieľal Kokavec, Šimko puk vyrazil a z dorážky sa presadil T. Sýkora. Líder tabuľky potom prepol na vyššie obrátky, šance mali Brabenec a Podkonický. Zvolen však išiel do vedenia až v početnej výhode o dvoch hráčov v 32. min, keď sa od modrej čiary tvrdou a presnou strelou presadil Juraško. Radosť domácich netrvala dlho, lebo presilovku využili aj hostia – v 38. min z otočky zblízka skóroval Varga.

Rozhodlo predĺženie

V tretej tretine diváci nevideli gól. Bližšie k nemu mali domáci hokejisti, najmä Brabenec v dvoch príležitostiach nedokázal prekonať Žigárdyho. V závere riadneho hracieho času to skúšal aj L. Jurík a Škvaridlo, ale žilinský gólman podržal svoj tím.

V predĺžení mali viac z hry hostia a rozhodli o víťazstve po rýchlom prechode do útoku, keď sa presadil pred Šimkom voľný Rúfus.

Hlasy trénerov

Slavomír Chlebec (tréner Žiliny): „Na ľad vedúceho tímu extraligy sme prišli uhrať nejaké body. O to viac sme šťastní, že sa nám podarilo vybojovať dva, i keď so šťastím, ale aj to patrí k hokeju. Naše víťazstvo bolo podmienené výborným výkonom brankára. Chlapcom musím poďakovať za obetavosť, v niektorých situáciách siahli až na dno síl. Preto sa môžeme tešiť z dvoch bodov.“

Peter Mikula (tréner Zvolena): „Našu hru poznačilo to, že sme boli pomerne často vylučovaní, a preto viazla naša súhra. Nešli nám kombinácie, produkovali sme zlé prihrávky a nepresadzovali sa v súbojoch. Opticky sme mali viac z hry, ale netlačili sme sa dravo do bránky, naša streľba nebola efektívna. Preto sme v dnešnom zápase nemohli uspieť.“

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM