Rôzne

Letné kino sa ponesie v symbolickom duchu: Filmom pripomenie výročie skončenia II. svetovej vojny

Žilinské letné kino pokračuje aj tento víkend. V rámci pripomienky 70. výročia skončenia druhej svetovej vojny si pozrieme jeden z najlepších filmov, ktorý zobrazuje práve toto tragické obdobie v dejinách ľudstva.

Ilustračný obrázok k článku Letné kino sa ponesie v symbolickom duchu: Filmom pripomenie výročie skončenia II. svetovej vojny
Zdroj: Dnes24.sk

V tomto roku si pripomíname 70. výročie ukončenia druhej svetovej vojny. Z toho dôvodu zaradili organizátori do programu Letného kina 2015 film Schindlerov zoznam. Ten si môžu ľudia pozrieť dnes a zajtra o 20.00 hod. na Hlinkovom námestí.

„Pre tento film sme sa rozhodli symbolicky vzhľadom na 70. výročie ukončenia druhej svetovej vojny, počas ktorej sa spáchalo na ľudských životoch to najhoršie v novodobých dejinách ľudstva. Považujem za dôležité pripomenúť si to z času na čas, aby sme mali stále na pamäti to, čo sa už nikdy nesmie zopakovať," povedal Peter Košťál, jeden z organizátorov Letného kina.

Ako dodal, Schindlerov zoznam je bezpochyby najlepší film zobrazujúci utrpenie a skazu, ktoré priniesla druhá svetová vojna. Košťál zároveň pripomenul, že v sobotu bude aj premietanie pre najmenších, rodičov, či kohokoľvek kto má záujem. Tentokrát uvidíme animovaný film Norman a duchovia, ktorý sa bude premietať o 17.30 hod.

Foto, video: Telka v meste

Letné kino pripomenie výročie skončenia II. svetovej vojny
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM