Soňa Vanovčanová Rôzne

KVÍZ: Ste pravé deti panelákov? 10 sídliskových otázok zo Žiliny, ktoré musíte dať!

Väčšina Žilinčanov sa môže nazvať panelákovými deťmi. V pôvodnom ubytovaní pre robotníkov mnohí žijeme dodnes. Čo o našej sídliskovej džungli viete?

Ilustračný obrázok k článku KVÍZ: Ste pravé deti panelákov? 10 sídliskových otázok zo Žiliny, ktoré musíte dať!
Zdroj: TASR

V Žiline od 50. rokov 20. storočia vyrástli 4 sídliská, v ktorých žije viac ako polovica žilinčanov. Panelová výstavba tak patrí nielen k minulosti nášho mesta, ale je stále jeho neodmysliteľnou súčasťou.

Keďže Žilina je významným medzinárodným dopravným uzlom, stala sa nielen centrom obchodu, ale aj výroby. Desať rokov po druhej svetovej vojne sa začala v meste výstavba sídlisk a nezastavila sa dodnes. Byty stále pribúdajú, staršie paneláky či bytové domy sú rekonštruované a sídliská už nie sú tými ponurými džungľami ako kedysi, no stávajú sa príťažlivými svojou farebnosťou.

V kvíze sa vám postupne zobrazí desať otázok. Ku každej máte na výber z troch možností, správna je, samozrejme, vždy len jedna. Avšak pozor, na odpoveď na každú otázku máte len 15 sekúnd. Ak nestihnete odpovedať v limite, otázka bude hodnotená ako nezodpovedaná. Kvíz bude okamžite vyhodnotený a vy zistíte, na koľko otázok ste odpovedali správne. Kvíz môžete kedykoľvek opakovať a vylepšovať si svoje skóre. Výsledok kvízu môžete jednoducho, jediným kliknutím, zdieľať na facebooku a pochváliť sa ním i vaším priateľom.

Hrajte TU: Ste deti panelákovej džungle? 10 otázok o žilinských sídliskách

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM