Soňa Vanovčanová Rôzne Správy

KVÍZ: Poradíte si so starými názvami žilinských ulíc a námestí?

Niektoré nám utkveli v pamäti a používame ich dodnes. Napríklad Národnú ulicu asi nikto z pravých Žilinčanov nenazve jej oficiálnym menom. Zistite v našom kvíze, či ste skutoční Žilinčania.

Ilustračný obrázok k článku KVÍZ: Poradíte si so starými názvami žilinských ulíc a námestí?
Foto: Soňa Vanovčanová / Zdroj: zilina.dnes24.sk

Názvy ulíc, aj tých žilinských, prechádzali historickým vývojom a niektoré menili svoje názvy dokonca viackrát. Vedeli ste napríklad, že prvý názov dnešnej Národnej ulice bol Železničná ulica? Alebo, že v Žiline bolo Wilsonovo námestie? Preverte si svoju pamäť či prehľad v kvíze, ktorý sme pre vás pripravili.

V kvíze sa vám postupne zobrazí desať otázok. Ku každej máte na výber z troch možností, správna je, samozrejme, vždy len jedna. Avšak pozor, na odpoveď na každú otázku máte len 15 sekúnd. Ak nestihnete odpovedať do limitu, otázka bude hodnotená ako nezodpovedaná. Kvíz bude okamžite vyhodnotený a vy zistíte, na koľko otázok ste odpovedali správne.

Hrajte tu: KVÍZ: Poradíte si so starými názvami žilinských ulíc a námestí?

Kvíz môžete kedykoľvek opakovať a vylepšovať si svoje skóre. Výsledok kvízu môžete jednoducho, jediným kliknutím, zdieľať na Facebooku a pochváliť sa ním i vašim priateľom.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM