Futbal

Kvalifikácia MS vo futbale: Rozlúčia sa Slováci výhrou? Tipnite si a vyhrajte!

Európska časť kvalifikácie o postup na budúcoročný svetový futbalový šampionát v Brazílii má pred sebou už len posledných 26 duelov v skupinách A až I. V hre je ešte kvarteto priamych postupov na záverečný turnaj, o ktoré sa pobijú tímy v skupinách F, G, H a I.

Ilustračný obrázok k článku Kvalifikácia MS vo futbale: Rozlúčia sa Slováci výhrou? Tipnite si a vyhrajte!
Zdroj: Webnoviny.sk

(PR) – Belgicko, Holandsko, Taliansko, Švajčiarsko a Nemecko – to je pätica, ktorá si už zabezpečila priamy postup na Majstrovstvá sveta vo futbale v Brazílii. Ďalšie štyri miestenky sú ešte neobsadené, bojovať sa bude aj o barážové miesta. Tipnúť si, kto sa bude tešiť na budúcoročný Mundial, by nemal byť pre nikoho väčší problém.

V A-skupine sa k postupujúcemu Belgicku pridá aj Chorvátsko. V piatok síce utrpelo doma porážku práve od Belgicka, ale ďalšiu v Škótsku si už nebude chcieť pripísať. Viac ako domácim Škótom verí Chorvátom aj stávková spoločnosť DOXXbet pri kurze 2,15.

Zo skupiny B ide do Brazílie Taliansko, ale za ním to v tabuľke vyzerá tak, akoby nik ďalší nechcel postúpiť. Bulhari na druhej priečke majú po prehre v Arménsku už len slabučkú šancu na baráž, ale kým žije, budú sa o ňu pokúšať. Doma hostia Česko, ktoré už kvalifikáciu iba dohráva, a tak sa v Sofii čaká výhra Bulharov pri krásnom kurze 2,25.

Zvíťazí Nemecko vo Švédsku? Obaja súperi z C-skupiny si už pozície v tabuľke nemôžu vylepšiť, a tak môžu hrať bez zábran. Švédom sa, napriek výhode domáceho prostredia, neverí a Nemecko je s kurzom 1,7 jasným favoritom. Splnia sa očakávania bookmakerov, alebo domáci prekvapia? Uvidíme večer.

Holanďania deklasovali vo svojej D-skupine všetkých súperov, ale kvalifikáciu končia na horúcej tureckej pôde a práve v Istanbule sa čaká ich prvá prehra. Najlepší strelec holandskej reprezentačnej histórie, Robin Van Persie, však určite nebude chcieť nechať tulipány zvädnúť. Remíza, ktorá by Turkov nepotešila, lebo by pri predpokladanej výhre Rumunov nad Estónskom prišli o účast v baráži, je však celkom reálna. Kurz na ňu je v DOXXbet-e 3,4.

Švajčiari môžu doma oslavovať postup, ale radosť im môžu pokaziť Slovinci. Tí sa v prípade výhry môžu dostať na druhé miesto a preskočiť Island, ktorý hrá v Nórsku. Domáci určite nebudú chcieť skončiť v skupine na piatom mieste a tým pádom pri žrebe ďalšej kvalifikácie až v piatom koši. Domácich Švajčiarov, resp. Nórov však DOXXbet favorizuje, takže by ste pri tipe na ich víťazstvo nemali prísť skrátka.

V skupine F sú všetky karty odkryté. Rusi postupujú minimálne do baráže, ktorú majú istú aj Portugalci. Prví spomínaní hrajú v Azerbajdžane, druhí doma s outsiderom z Luxemburska. Zaváha niekto z týchto dvoch top favoritov? Nie je to nereálne. Rusom by totiž ani prípadná remíza v Azerbajdžane nevzala postup do Brazílie z prvého miesta.

V našej G-skupine bojujú aj v posledných zápasoch o prvú priečku Bosna a Hercegovina a Grécko. Bosna hrá v Litve, Gréci hostia Lichtenštajnsko a ani jeden z tímov by nemal mať problém s víťazstvom. Otázkou je iba výška skóre. Naši futbalisti sa lúčia s neúspěšnou kvalifikáciou duelom v Lotyšsku. Ako zvládne výrazne oslabený Kozákov káder overtúru v Rige? Podľa kurzov stávkovej spoločnosti DOXXbet sú favoritmi naši, ale lopta je guľatá a stať sa môže všeličo.

Situácia v skupine H sa po piatku vyjasnila. Prvé Anglicko hostí štvrté Poľsko a ak nezaváha, ide do Brazílie priamo. Druhí Ukrajinci si vylepšia skóre v San Marine a budú čakať, či Angličania zakopnú. Naši východní susedia môžu hrať bez stresu, z druhej priečky ich už viac-menej nik odstreliť nemôže. Tretia Čierna Hora, ktorá je v zápase s Moldavskom favoritom pri kurze 1,3 totiž výrazne horšie skóre.

Španieli a Francúzi v skupine I prešli kvalifikáciou bez väčších problémov a oba tímy sú už minimálne účastníkmi baráže. Viac sa v kvalifikačných bojoch darilo Španielom, ktorí sú na čele skupiny a dnes hostia doma Gruzínsko. Na priamy postup do Brazílie im stačí bod. Francúzi by na priamy postup do Brazílie museli vyhrať čo možno najvyšším rozdielom nad Fínskom a čakať na prehru Španielov, ktorá je ale vysoko nepravdepodobná. Koľko gólov nakoniec uvidia diváci v Paríži? Tipnite si s DOXXbet.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM