Zuzana Gadušová Správy

Kultúrne leto končí v Žiline Primátorským dňom: Čo všetko môžete zažiť?

Mesto Žilina pozýva občanov všetkých generácií na Primátorsky deň, ktorý ponúkne bohatý program. Môžete si prezrieť radnicu a Burianovu vežu, či priamo navštíviť kancelárie mestského úradu, alebo sa zapojiť do verejnej diskusie s primátorom.

Ilustračný obrázok k článku Kultúrne leto končí v Žiline Primátorským dňom: Čo všetko môžete zažiť?
Foto: Zuzana Gadušová / Zdroj: Dnes24.sk

Pozrieť si môžu Žilinčania aj divadelné predstavenie a k tomu všetkému vám na Mariánskom námestí zahrajú výhradne žilinské súbory a kapely. „Primátorsky deň sa bude niesť nielen v znamení kultúry, športu, ale aj otvorených dverí a verejnej diskusie. Pripravený je deň otvorených dverí radnice a mestského úradu, ako aj prehliadka Burianovej veže. Bežecké preteky žiakov základných škôl o pohár primátora mesta sa uskutočnia v Sade SNP,“ uviedol hovorca mesta Žilina Pavol Čorba.

Program je pre všetky vekové kategórie. Môžete sa opýtať na diskusiach všetky svoje otázky priamo prmátora. „Na radnici bude primátor diskutovať so seniormi aj s členmi Žilinského mládežníckeho parlamentu. Zaujímavý hudobný program zostavený zo žilinských súborov a kapiel zažijete popoludní na Mariánskom námestí. V kaviarni mestského divadla sa môžete zapojiť do verejnej diskusie na tému: úrad, úradníci a kompetencie mestského úradu. A večer si nenechajte ujsť predstavenie Mestského divadla „Vyskočiť z kože“, s autogramiádou hercov po predstavení. Na celý program je vstup voľný,“ dodal hovorca mesta P. Čorba.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM