Soňa Vanovčanová Kultúra

Ktorý sa vám najviac pozdáva? 5 tipov pre Žilinčanov, kam tento týždeň

Máj sa prehupol cez začiatok a priniesol nové možnosti oddychu. Pozrite, čo všetko sa dá zažiť v meste v najbližších dňoch.

Ilustračný obrázok k článku Ktorý sa vám najviac pozdáva? 5 tipov pre Žilinčanov, kam tento týždeň
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Koncert:

Od Bacha po Suchoňa

Pondelok, 7. mája, 18.00 hod., Rosenfeldov palác

Skladby pre zobcovú flautu od baroka až po súčasnú tvorbu hrajú žiačky z triedy Pavla Stillera. K počutiu budú sólové skladby so sprievodom čembala i skladby komorné, upravené pre súbor Zobkáčik.

Vystúpia: Ajna Marosz (sopraninová zob. flauta), Eliška Štefancová (sopránová zob. flauta), Pavla Kyselicová (altová zob. flauta), Šárka Štefancová (tenorová zob. flauta), Lucia Štefancová (basová a altová zob. flauta), Klára Valentovičová (sopraninová zobcová flauta)

Korepetície: Peter Vaňouček

Stand up show:

Partička

Pondelok, 7. mája, 19.00 hod., Holiday Inn Žilina

Skvelá PARTIČKA v Holiday Inn Žilina! Populárne hudobno-zábavné improvizačné posedenie, do ktorého sú zatiahnutí aj diváci je späť!

Môžte sa tešiť na jedinečnú show v zložení Dano Dangl, Marián Čekovský, Roman Pomajbo, Lukáš Latinák a Števo Martinovič.

Koncert:

Edgar´s Hair

Streda, 9. mája, 19.00 hod., Rosenfeldov palác

Holandské zoskupenie Edgar´s Hair odohrá svoj konceptuálny album Jonathan´s Dive inšpirované knihou Richarda Bacha – Čajka Jonathan Livingston. Ide o známy romantický príbeh o čajke, ktorá je zavrhnutá ostatnými členmi kŕdľa pre svoju vášeň ku lietaniu. Kniha je podobenstvom o ľuďoch – vtákoch túžiacich po poznaniu a naplnení života, po slobode, voľnosti a láske. Čajka Jonathan sa stal symbolom tejto túžby.

Kapela Edgar´s Hair, ktorú tvoria traja hudobníci Hans Brussee (gitara, spev), Leon van den Leer (bicie) a Leo Zwan (basgitara) pretransformovala tento príbeh v temný a premenlivý materiál. Analógové zvukové dobrodružstvo je okrem klasických nástrojov (gitara, basgitara, bicie) doplnené o celé spektrum ďalších efektov a syntetizátorov.

Koncert je sprevádzaný živými atmosférickými analógovými projekciami Heidi Hornáčkovej, ktorá pomocou vody a svetla transformuje celý projekt do audiovizuálnej udalosti. Na koncerte v Rosenfeldovom paláci bude okrem nej hosťovať Yoran Brink na gitare.

Koncert:

skupina Katapult

Štvrtok, 10. mája, 19.00 hod., Veľká scéna Domu odborov

Katapult – Turné 2018 ,,ŠŤASTNÉ NAROZENINY!‘‘

Výnimočným celoročným turné oslávi česká bigbeatová legenda KATAPULT 40 rokov svojej existencie. Skupina plánuje navštíviť všetky miesta, kde kedy koncertovala. Na Slovensku sú pripravené štyri májové koncerty, ktoré odohrá trojica tesne pred 70kou frontmana Olda Říhu. Fanúšikovia si počas dvojhodinového koncertu určite prídu na svoje, pretože v playliste na nich čakajú takmer všetky veľké hity.

Koncert:

KIAP (No, CZ)

Štvrtok, 10. mája, 20.00 hod., Stanica Žilina – Záriečie

Česko-nórske trio muzikantov (Michal Wróblewski – alt saxofón, Magnus Jønnum Grimnes – elektrická gitara, Magnus Sefaniassen Eide – bicie), ktorých spája spoločný záujem o energetickú a extrovertnú hudbu. Ich zvuk je postavený na rifoch, grúvoch a opakujúcich sa vzorcoch, inšpiráciu hľadajú v žánroch ako rock, metal, či na avantgardnej scéne newyorského downtownu.

Skladby tria sú veľmi otvorené a čerpajú z interakcie spoluhráčov v priestore medzi improvizáciou a kompozíciou.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM