Samospráva

Kritické priechody pre chodcov v Žiline: Pre takéto opatrenia sa rozhodlo mesto!

Mesto Žilina postupne obnovuje priechody pre chodcov, ktoré boli z pohľadu nehodovosti vyhodnotené ako kritické. Inštaluje na nich primerané osvetlenie a farebné zvýraznenie, aby vodiči jasne videli priechod aj chodcov.

Ilustračný obrázok k článku Kritické priechody pre chodcov v Žiline: Pre takéto opatrenia sa rozhodlo mesto!
Zdroj: TASR

„Ide o dve lokality na Rosinskej ulici, po jednej na Hlinskej ulici, na ulici Kálov a v Považskom Chlmci. Na týchto priechodoch pre chodcov došlo v minulosti k viacerým dopravným nehodám s účasťou chodca. Ich obnova spočíva v inštalovaní primeraného osvetlenia a farebného zvýraznenia priechodu, aby vodič jasne videl, aká je situácia na priechode,“ uviedol hovorca mesta Žilina Pavol Čorba.

Na osvetlenie priechodov podľa neho použili asymetrické svietidlá s halogenidovou výbojkou 150 W, ktoré kontrastne osvetľujú chodca na priechode a neoslňujú vodiča.*** „Náklady na takéto vybavenie priechodu sú vo výške približne 5500 eur, podľa šírky komunikácie. Mesto bude pokračovať v obnove priechodov aj v ďalších lokalitách, aby sme zvýšili bezpečnosť chodcov a predchádzali dopravným nehodám,“*** dodal Čorba.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM