Webnoviny - Rôzne

Krásy Žilinského kraja zaujali aj japonskú televíziu

Prírodu, pamiatky či turistické atrakcie Žilinského kraja si prichádzajú obzrieť ďalší exotickí touroperátori.

(WEBNOVINY) – Japonská televízia v rámci natáčania dokumentu o cestovaní vlakom po zaujímavých trasách na celom svete si cez víkend vyskúšala aj jazdu kysuckou lesnou úvraťovou železničkou, nakrúcala v Jánošíkovej rodnej Terchovej, na Oravskom hrade, v skanzene v liptovskej Pribyline, kde bola pre nich pripravená statická expozícia historického vozového parku Považskej železničky, a tiež v liptovskom Vlkolínci, ktorý patrí do zoznamu svetového kultúrneho dedičstva UNESCO.

„Žilinský kraj je lákavá destinácia cestovného ruchu. Naše regióny Horné Považie, Kysuce, Liptov, Orava a Turiec sú rôznorodé, no všetky oplývajú svojim typickým bohatstvom, či už sú to prírodné krásy, historické pamiatky, stredoveké hrady a kostoly, dobové múzeá či turistické možnosti. Teší ma, že o náš kraj sa zaujímajú nielen domáci a zahraniční turisti, ale tiež odborníci z oblasti turizmu, médií a marketingu,“ povedal predseda Žilinského samosprávneho kraja Juraj Blanár.

Koncom apríla navštívia Žilinský kraj aj izraelskí touroperátori, ktorí v rámci triptouru absolvujú prehliadku Demänovskej jaskyne slobody, vyskúšajú rafting na rieke Belá či zábavu v liptovskomi­kulášskom akvaparku.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM