Soňa Vanovčanová Krimi

Konateľka predajne má zjavný problém: Aha, čo tam našli žilinskí colníci! FOTO

Tak toto sa žilinským colníkom podarilo. V malej predajni toho našli naozaj dosť. Presvedčte sa sami.

Ilustračný obrázok k článku Konateľka predajne má zjavný problém: Aha, čo tam našli žilinskí colníci! FOTO
Zdroj: TASR

„Žilinskí colníci zaistili v malej predajni s textilom 87 kusov napodobenín odevov svetoznámych značiek. Obchodník ich nakúpil bez dokladov,“ uviedla hovorkyňa Colného úradu v Žiline, Božena Chríbiková.

Podľa nej sa colníci zamerali pri kontrole v obchode s textilom na dodržiavanie predpisov o duševnom vlastníctve. Prezerali či značkové oblečenie, ktoré sa nachádzalo na predajnom regáli, v škatuliach pod pultom a na vešiakoch, je originálom.

„Medzi tovarom, ktorý bol určený pre zákazníkov predajne, našli tričká, tepláky aj mikiny s viditeľnými znakmi napodobenín,“ doplnila Chríbiková.

„Konateľka spoločnosti od týchto vecí nemala nadobúdacie doklady a colníkom uviedla, že ich nakúpila od podomových predajcov, ktorí ich prišli ponúknuť do predajne,“ upresnila Božena Chríbiková. Doplnila tiež, že zaistené falzifikáty sa ocitli v sklade zadržaného tovaru a zrejme skončia v spaľovni. „Colníci momentálne vykonávajú potrebné procesné úkony voči obchodníkovi, ktorý podobný tovar predával aj v minulosti,“ dodala na záver.

FOTO: Ilustračné

Konateľka predajne má zjavný problém: Aha, čo tam našli žilinskí colníci!
1
Galéria
Zdroj: Colný úrad Žilina
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM