Jozef Legéň Kultúra

KOMPLETNÝ PROGRAM: Začína Kultúrne leto, na toto sa môžeme tešiť

Mesto Žilina nenecháva ani v letnom období svojich obyvateľov či návštevníkov nudiť sa. Pripravený je bohatý kultúrny program, v ktorom si každý nájde niečo pre seba...

Ilustračný obrázok k článku KOMPLETNÝ PROGRAM: Začína Kultúrne leto, na toto sa môžeme tešiť

Mesto Žilina aj v tomto roku pripravilo pre Žilinčanov a návštevníkov mesta bohaté kultúrne leto, ktoré sa nesie v duchu spevu, dobrej muziky a tanca. Takmer všetky akcie budú prebiehať priamo v historickom centre Žiliny, na Mariánskom námestí, na Námestí A. Hlinku a v Sade SNP. Primátor mesta Žilina Igor Choma pozýva všetkých na podujatia kultúrneho leta, aby si tak spríjemnili dovolenkové chvíle. Hlavným partnerom Žilinského kultúrneho leta 2013 je spoločnosť KIA Motors Slovakia s.r.o.

Bohatý program

Žilinské kultúrne leto 2013 odštartoval Medzinárodný festival animovaného filmu Fest Anča, ktorý sa konal počas posledného júnového víkendu. V mesiacoch júl, august a september si môžu Žilinčania, ale aj návštevníci nášho mesta, vychutnať bohatý kultúrny program, ktorý pre nich pripravilo Mesto Žilina. Už túto sobotu 6. júla o 21.00 hod. sa na Mariánskom námestí predstaví tanečná skupina Eiwhana, ktorá si pripravila ohňovú show.

Letné kino na Stanici Žilina-Záriečie premietne v utorok 9. júla o 21.00 hod. žartovnú romantickú fantáziu, ktorá sa odohráva v chaotickom mozgu Stephana Mirouxa s názvom Náuka o snoch od Michela Gondryho. Samozrejme, že ani počas tohtoročného kultúrneho leta nebude v Žiline chýbať Hudobná streda, kedy sa nám v Sade SNP v stredu 10. júla o 16.30 hod. predstaví Dychová hudba Nová Kysučanka.

„Veľmi ma teší, že Žilinské kultúrne leto má už svoje miesto a tradíciu v našom meste. Počas nasledujúcich mesiacov sme pripravili bohatý kultúrny, ale aj športový program. Snažili sme sa prispôsobiť všetky podujatia tak, aby každá generácia našla to, čo obľubuje. Pevne verím, že návštevníkom kultúrneho leta v Žiline dopomôžeme spríjemniť dovolenkové chvíle a obohatíme ich peknými zážitkami. Všetkých srdečne pozývam na Žilinské kultúrne leto 2013 a prajem vám, aby ste si ho naozaj vychutnali,“ odkazuje primátor mesta Žilina Igor Choma.

Júl, august, september

V mesiaci júl, okrem iných akcií, sa môžeme tešiť na Bike Contest 2013, Sochárke sympózium, či Bažant kinematograf. V auguste je pripravený Európsky pohár silných mužov, Deň európskej kultúry a Stredoveký deň. V septembri si napríklad zahráme futbal počas turnaja Sever proti Juhu alebo Žilinčania sa bavia futbalom a nebudú chýbať ani Dni zdravia a Festival seniorov.

foto: ilustračné

zilina_kulturne_leto
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM